Za hladne dni brez skrbi

Obožujete tople poletne mesece? Potem ste zagotovo že večkrat z nostalgičnim prizvokom izrekli dobro znan stavek »bilo je kratko, a sladko«. S prihodom hladnejšega dela leta se večinoma poslovimo od osvežujočega in sproščujočega kopanja na prostem ter se spominjamo vseh čudovitih dni, preživetih v lastnem montažnem bazenu na domačem dvorišču.

No, tudi v Bestwayju® smo pravi ljubitelji kopanja, plavanja in uživanja v vodi, vendar za nas tisto »lepo in sladko« traja tudi, ko dnevi postanejo vse krajši in temperature vse nižje! Se sprašujete, kako je to mogoče? V nadaljevanju vam predstavljamo tri nasvete, kako lahko brez težav pričakate jesen in zakorakate v zimo – če spadate med tiste, ki so se naveličali kopanja, tiste, ki želijo podaljšati kopalno sezono v svoji zasebni vodni oazi, ali tiste, ki brez čofotanja v vodi ne morejo niti pozimi.

Pripravite bazen na »zimski spanec«

Plavanje je zelo zabavno, posebej ob vročem poletnem soncu, ki v trenutku segreje bazensko vodo. S prihodom jeseni in zime pa voda postaja vse hladnejša, zaradi česar se pri nekaterih želja po kopanju močno zmanjša. Če tudi sami spadate v ekipo »neplavalcev« v hladnejših dneh, je najboljše, kar lahko naredite, to, da pošljete svojega vodnega ljubljenčka na »zimski spanec«.

Čeprav so montažni bazeni izdelani iz zelo trpežnih materialov, je vse njihove dele nujno shraniti na čisto in suho mesto – če je le mogoče, jih shranite v hišo. 

 

Konec sezone dobro očistite montažni bazen.

A pred tem je treba bazen dobro izprazniti, posušiti in očistiti vodni kamen ter drobno umazanijo. Bodite pripravljeni na dejstvo, da boste največ časa porabili za čiščenje bazenskega platna – vzemite si za ta korak dovolj časa in se postopka lotite z veliko dobre volje, saj ga boste zahvaljujoč slednjemu naslednje leto zmontirali, kot bi mignil, in v njem plavali še z večjim veseljem.

Če ste ponosen lastnik bazena s kovinskimi stenami serije Hydrium™, lahko svoj nadzemni montažni bazen pustite, da prezimi – zunaj. Če se boste odločili za to metodo priprave bazena na zimo, morate odstraniti lestev, skimmer in črpalko, očistiti filtre in izčrpati vodo do višine vhodnega ventila. Preostanek vode je najboljše »šokirati« s posebnim pripravkom za prezimitev na osnovi klora in montažni bazen prekriti z zaščitnim pokrivalom vse do odprtja nove kopalne sezone. Dodati je treba še plovce ali stiropor za prezimovanje.

Ženska pokriva montažni bazen Bestway.

Če vas zanima več o tej temi, vam svetujemo, da preberete naše nasvete za pravilno razstavljanje in pospravljanje montažnih bazenov pred zimo.

Kopate se lahko tudi v posezoni

Sanje številnih lastnikov bazenov so, da bi lahko v bazenu na svojem dvorišču plavali čim dlje. Ostre slovenske zime morda resda ne omogočajo kopanja na prostem pozimi, vendar so zato tu grelci vode, ki lahko temperaturo vode dvignejo do prijetne kopalne temperature tudi pozno jeseni.

Najlažji način za podaljšanje kopalne sezone je uporaba solarnega pokrivala, ki na eni strani segreva vodo, na drugi pa preprečuje uhajanje toplote. 

Električni grelec za montažne bazene Bestway v sivi barvi.

V naši ponudbi boste našli dve vrsti grelca – na solarni ali električni pogon. Oba grelca se povežeta s filtracijskim sistemom, vendar delujeta drugače. Solarni model vodo ogreje s pomočjo sončne toplote. Ta dodatek za bazene poveča temperaturo bazenske vode v povprečju za okrog 5 stopinj in tako ustvari optimalno toploto za kopanje vse do konca septembra. Električni grelec vode za bazen uporablja električno energijo, s čimer tudi vodo bolje segreje – do 40 °C, kar je več kot popolno za kopanje vse do konca oktobra, če vremenski pogoji to dovoljujejo.

Več o grelcih in njihovih funkcijah preberite tukaj

Z masažnim bazenom so zime toplejše!

Za tiste, ki se niti pozimi ne morejo odreči čofotanju v vodi, so se kot najkoristnejši izkazali prav napihljivi masažni bazeni, ki se lahko namestijo na vrt namesto montažnega bazena! Težek dan v službi, naporen trening ali splošen stres – vse to lahko pozdravi en skok v toplo kopel! Popolno ogrevana voda in terapevtski dotiki na stotine mehurčkov, ki pripotujejo iz šob, vas bodo enostavno sprostili, zmanjšali napetost v vaših mišicah in izboljšali spanec, tudi ko je zunaj hladno!

Masažni bazeni Lay‑Z‑Spa® so oplemeniteni z inovativno tehnologijo Freeze Shield™, ki omogoča uporabo prenosne hidromasažne kadi skozi vse leto. Največja prednost te tehnološke rešitve je preprečitev zmrzovanja bazenske vode, tudi ko temperatura zunanjega zraka pade pod 6 °C. Poleg tega, da lastnikom bazenov omogoča neovirano kopanje skozi vse leto, ta inteligentna tehnologija ščiti cevi in sam bazen pred poškodbami.

Prijatelji imajo zabavo v masažnem bazenu Bestway.

Poleg Freeze Shield™ so masažni bazeni Lay‑Z‑Spa® nadgrajeni s sodobno tehnologijo, ki omogoča popoln užitek v sproščujočih mehurčkih – za katere tehnologije gre, lahko izveste v članku o tehnološko najbogatejših hidromasažnih bazenih današnjega časa.

Vam je dovolj kopanja za to sezono? Pospravite montažni bazen na varno in suho mesto! Bi vendarle še malo uživali v vodi? Nabavite si grelec za bazen ali okusite čare masažnih bazenov! Ne dovolite, da vam hladno vreme vzame željo po kopanju – upoštevajte naše nasvete in izkoriščajte vse prednosti svojega bazena skozi vse leto.