slo hrv
Podpora
Telefon 051 609 040 Email [email protected]
Pomoč pri nakupu

Ne najdete ključne informacije in imate še vedno odprta vprašanja? Pišite nam ali nas pokličite. Vedno smo vam na voljo.

Plavalne maske, dihalke in očala

Plavalna maska, dihalka in očala – sveta trojica, brez katere letos ne bo šlo!

Mar ni plavanje tudi za vas eden najboljših rekreativnih športov in načinov sprostitve? Da pa nam v vodi ne bi postalo prehitro dolgčas (navsezadnje nihče med nami ni Michael Phelps), si je dobro omisliti tudi kakšne dodatne pripomočke za popestritev časa, preživetega v vodi – in mi spadamo med tiste, ki vedno najprej pomislimo na sveto trojico: plavalno masko, očala in dihalko.

Ker pa ima vsak od pripomočkov svoje specifične prednosti in namen, bomo v nadaljevanju podrobneje raziskali njihovo uporabo in prednosti ter vam svetovali, kako izbrati pravi pripomoček zase. Preberite praktične napotke pred nakupom!

 

Plavalna maska – ker se pod gladino skriva še en cel svet

Plavalna maska je zasnovana tako, da omogoča jasen pogled pod vodo, hkrati pa ščiti oči in nos. Najpogosteje se uporablja pri potapljanju na dah in snorklanju.

  • Uporaba in prednosti: Plavalne maske omogočajo širok vidni kot, kar je še posebej uporabno pri raziskovanju podvodnega sveta. Ščitijo oči pred slano vodo, prav tako pa preprečujejo vdor vode v nos. Nasvet: izberite takšno s prilagodljivim trakom za glavo!

  • Kako izbrati pravo? Pri izbiri maske je ključnega pomena, da se ta dobro prilega obrazu in tesni. Kakovost materialov, kot sta silikon in kaljeno steklo, prav tako vpliva na udobje in trajnost maske.

 

PRAKTIČEN NAMIG

Veste, kako preveriti, ali maska pušča? To lahko storite tako, da jo brez traku pritisnete na obraz in vdihnete skozi nos – če maska ostane na mestu brez pomoči rok, je primerna za vas.

 

Plavalna očala – najboljša izbira za strastne plavalce

Plavalna očala so osnovni pripomoček za plavalce vseh ravni – od rekreativnih do profesionalnih.

  • Uporaba in prednosti: Plavalna očala ščitijo oči predvsem pred klorirano vodo v bazenih in drugimi nečistočami v morju in rekah. Omogočajo jasen vid pod vodo, kar posledično izboljša tudi vašo tehniko plavanja in orientacijo.

  • Kako izbrati prava? Pri izbiri plavalnih očal je pomembno, da so udobna in ne prepuščajo vode. Leče očal naj bodo iz materialov, ki zagotavljajo UV-zaščito in preprečujejo megljenje. Velikost in oblika očal morata biti prilagojeni obliki obraza, pozorno pa izberite tudi model. Različni modeli namreč ponujajo različno širino vidnega polja.

 

Dihalka – za doooolgo raziskovanje pod gladino

Dihalka je nepogrešljiv pripomoček za ljubitelje snorklanja.

  • Uporaba in prednosti: Dihalke omogočajo dihanje med plavanjem z obrazom v vodi, kar je idealno za daljše opazovanje podvodnega sveta brez potrebe po dvigovanju glave. Prav tako pripomorejo k sprostitvi vratu in izboljšanju plavalne tehnike.

  • Kako izbrati pravo? Pri izbiri dihalke je pomembno, da je ta udobna za uporabo in da ustnik ustreza vašim ustom. Kakovostne dihalke imajo ventil za izpust vode, kar omogoča enostavno čiščenje dihalke med uporabo. Priporočljivo je izbrati dihalko s prožno cevjo, ki se lažje prilagodi vašemu gibanju.

 

In najpomembneje?

Ne glede na to, ali ste rekreativni plavalec, potapljač na dah ali ljubitelj snorklanja, je najpomembneje, da izberete pripomočke, ki se dobro prilegajo in so izdelani iz kakovostnih materialov. Ti vam bodo zagotovili udobje in varnost med uporabo. Saj veste: s pravo izbiro boste kar najbolj uživali v čarobnem svetu podvodnih avantur.

11  izdelkov
na stran
11  izdelkov