slo hrv
Podpora
Telefon 051 609 040 Email [email protected]
Pomoč pri nakupu

Ne najdete ključne informacije in imate še vedno odprta vprašanja? Pišite nam ali nas pokličite. Vedno smo vam na voljo.

Filtrirne črpalke

Filtri za bazene so nedvomno najpomembnejši del celotne bazenske opreme. So kot »srce bazena« – izolirajo »umazanijo« v vodi in vodo v bazen vrnejo čistejšo, bistrejšo in varnejšo za kopanje. Filtrirne črpalke poskrbijo za ustrezno kroženje vode, kar je izjemno pomembno, saj lahko stoječa voda hitro postane dom onesnaževalcev, kot so alge in glivice. Črpalke prav tako zagotovijo, da se sredstvo za razkuževanje vode dobro premeša in enakomerno razporedi po celotni količini bazenske vode, prav tako pa ohranja vedno enako temperaturo vode.

Poleg filtrskega vložka in črpalke vam bodo pri vzdrževanju montažnega bazena v pomoč tudi dodatni deli opreme, o katerih lahko več preberete -> tukaj.

 

Večji je bazen, močnejši morajo biti filtri

Filtre in črpalke je mogoče enostavno prepoznati. Gre za dele, ki se nahajajo zunaj montažnih bazenov, sestavljeni pa so iz dveh cevi, povezanih s črpalko s kartušnim vložkom, majhnim rotorjem in motorjem. Cevi se z objemkami povežeta s predvidenimi luknjami na stenah bazena, da lahko voda vstopa in izstopa iz košare same črpalke, v kateri kartušni vložek med obračanjem filtrira vodo. 

Vsak model montažnih bazenov Bestway® je dobavljen v kompletu z ustreznim filtrom za bazene Flowclear™:

·    S pretokom vode/zmogljivostjo črpalke 1249 litrov na uro – za montažne bazene s prostornino od 1100 do 8300 litrov (za okrogle bazene premera 4 metrov ali pravokotne bazene dimenzij 4 m x 2 m)

·    S pretokom vode/zmogljivostjo črpalke 2006 litrov na uro – za montažne bazene s prostornino od 1100 do 14300 litrov (za okrogle bazene premera 4 metrov in ovalne ali pravokotne bazene dimenzij 5 m x 2 m)

·    S pretokom vode/zmogljivostjo črpalke 3028 litrov na uro – za montažne bazene s prostornino od 1100 do 17400 litrov (za okrogle bazene premera 4 do 5 metrov ali pravokotne bazene dimenzij 5,5 m x 2,5 m)

·    S pretokom vode/zmogljivostjo črpalke 5678 litrov na uro – za montažne bazene s prostornino od 1100 do 31700 litrov (za okrogle bazene premera do 6 m, ovalne bazene premera 6-7 m ter pravokotne bazene s premerom 7 m)

 

Nameravate bazen pogosto uporabljati ali pa bo v njem pogosto čofotalo več kopalcev? V tem primeru bi bilo dobro, da razmislite o nakupu močnejše črpalke od tiste, ki je določena za prostornino vašega bazena, saj bodo »močnejši« bazenski filtri bazensko vodo očistili hitreje in lažje.

 

Kako dolgo mora delovati črpalka, da prečisti celoten bazen? 

V članku o najpogostejših napakah pri vzdrževanju montažnih bazenov smo odkrili, da številni lastniki vodo svojih vodnih ljubljenčkov filtrirajo prekratek čas. Poleti bi morali bazenski filtri delovati med 6 in 8ur na dan, saj lahko samo tako kakovostno in enakomerno odstranijo nečistoče iz celotne količine vode. Opravila se je najboljše lotiti zgoraj zvečer, ko so se kopalci že osvežili in je vročina popustila.

Ne glede na to, katere filtre Flowclear™ in črpalke za bazene uporabljate, ne pozabite tudi na njihovo redno vzdrževanje. Vsak dan filtrske vložke  izperite pod tekočo čisto vodo, vsaka dva tedna pa jih zamenjajte z novimi. Takšen postopek vzdrževanja filtrov za bazene je ključnega pomena za vašo oazo osvežitve in zabave, saj boste s tem, če verjamete ali ne, podaljšali življenjsko dobo svojega bazena.

 

Če potrebujete še kakšno informacijo o filtrih in črpalkah za bazene, se lahko kar po elektronski pošti [email protected] obrnete na Center za pomoč strankam Bestway® ali pa nas pokličite na številko 051 60 90 40 – naši strokovnjaki vam bodo pomagali s svojimi nasveti in napotki.

izdelkov
na stran
izdelkov