Poletja še ni konec!

Kje piše, da se poletje poslavlja že s koncem avgusta? Tudi koledar pravi, da najlepši čas v letu traja skoraj do konca septembra! Glavni dopust na morju ali kje drugje je najbrž že za vami, a časa za vodne avanture je še dovolj! Za mnoge so zadnji avgustovski in prvi septembrski dnevi celo najlepši del poletja: temperature se ravno prav spustijo, gneče na morju ali jezerih pa je iz dneva v dan manj. Kako torej počitniško vzdušje ponesti vse do prvih (pravih) jesenskih dni? Pri Bestwayu ne varčujemo z idejami! 

“Vikend avanture”, ki ostanejo v spominu 

Tople sončne dni velja izkoristiti vse do zadnje minute, sploh če je v igri čofotanje po vodi ali raziskovanje obale! Zadnji poletni vikendi so idealni za hiter skok v slovensko ali hrvaško istro ali celo za obisk katerega od bližnjih kvarnerskih otokov. Z nekaj idejami za raziskovanje jadranskih lepot na sup deski smo vam že postregli, a naše zaloge še niso pošle! Ste za nekaj svežega? Spoznajte vodne avanture, ki jih zagotovo še niste doživeli! 

Spoznajte plaže … v notranjosti Hrvaške! 

Naša južna soseda je daleč najbolj poznana po svoji čarobni obali s tisočerimi pravljičnimi zalivi, a tudi njeno zaledje je prečudovito in nudi izjemne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa na vodi. Ste za nekaj novega in nepozabnega? 

Denimo starodavni kamniti most na reki Dobri, ki se nahaja le streljaj od Vinice? Dolg je kar 122 metrov, nad reko pa ga drži 10 velikih lokov. Atrakcija sredi neokrnjene narave nudi popolno kuliso za sproščen piknik ob reki, po katerem se lahko z napihljivim čolnom odpravite na “družinsko plovbo” do mogočnega mosta. Popolno pa švignete še do prečudovitega Karlovca in se sprehodite po enem od njegovih številnih parkov. Tega mesta nismo izbrali kar tako: skozenj tečejo kar 4 reke, kar pomeni 4 priložnosti za vodno zabavo. ;)  

Družina v čolnu Bestway.

Ena od zgoraj omenjenih rek je tudi Mrežnica, ena najlepših rek na Hrvaškem. Prepustite se neštetim odtenkom zelene in jo raziščite kar na sup deski raziščite idilično okolico mesta Duga Resa. Zadajte si izziv, da boste v fotografski objektiv ujeli najlepšega izmed stotine malih slapov ali pa se ohladite na enem od znanih kopališč na Mrežnici, denimo na Otoku ljubezni ali na plaži Vesele livade. 

In če vas avanturistična žilica vleče malce dlje od meje, vam obljubimo, da prav tako ne boste razočarani! Spoznajte vodne bisere vzhodnih pokrajin Slovonija in Baranja. Vaš cilj je lahko Belišće, mesto na reki Dravi, ki očara s peščenimi meandri, drobnimi otočki in romantičnimi plažicami, na katerih zagotovo ne boste pogrešali morja. In kako raziskati pester rečni habitat? Če ne na sup deski, pa na napihljivem kajaku, ki ga je najlepše poganjati v dobri družbi. In ne pozabite obiskati Osijeka, četrtega največjega hrvaškega mesta, ki nudi vse - od sproščenega sprehajanja in kolesarjenja ob Dravi do kulinaričnih poslastic in čudovitih baročnih stavb. 

Mlada zenska sedi na supu in v roki drži veslo.

Kaj pa tisti, ki jim je doma najlepše? 

Če imate na dvorišču lastno vodno oazo v obliki montažnega bazena, pa si lahko uživanje v izdihljajih sezone privoščite kar doma. Poletje namreč se na vašem vrtu konča, ko se sami tako odločite in pospravite bazen. Vse do tedaj pa je čas za vodne užitke! In kako popestriti čofotanje v poznem poletju? 

Zabava za najmlajše: igre brez meja

Povabite sosede in prijatelje na napet vodni turnir, o katerem se bo govorili vse do novega leta in še dlje. Oborožite se z vodnimi blazinami in drugimi pripomočki, nato pa se prepustite lastni domišljiji in določite izzive, ki jim ne bo kos noben sosed ali sorodnik. Tudi če imate manjši bazen, je lahko zabava neskončna, saj so naloge lahko tudi miselne narave (denimo kdo prvi opazi kovanec na dnu bazena). Nekaj predlogov: 

  • Kdo najdlje drži plastični lonček z vodo na glavi? 
  • Žongliranje na vodni blazini. 
  • Na dno potopite nekaj predmetov, otroci pa naj tekmujejo, kdo jih v eni minuti največ prinese na površje. 

Tudi klasična tekmovanja bodo odlična popestritev “zadnjega piknika v letu”. Med Bestwayevimi top pripomočki za na bazen ali plažo boste denimo našli napihljiv set za odbojko na vodi ali plavajoči koš - odlično popestritev za napet medsosedski ali meddružinski derbi.

Družina se igra v svojem vrtnem montažnem bazenu.

“Vodni” kino: za tople večere v topli vodi

Počasno, a uživaško slovo od poletnih večerov vključuje tri stvari: platno, projektor in napihljivi masažni bazen. Povabite prijatelje na prav posebno filmsko doživetje pod zvezdami. Topli mehurčki masažnega bazena Lay-Z-Spa® bodo poskrbeli, da med ogledom nikogar ne bo zeblo, tako pa lahko ostane tudi celotni hladnejši del leta, saj Bestwayevi najnovejši masažni bazeni brez težav prezimijo zunaj, brez da bi voda v ceveh zmrznila. Tako se lahko tudi v hladnejših dneh namakate in uživate na svežem zraku. 

Sezono kopanja pa brez težav podaljšate tudi lastniki montažnih bazenov. Če vas ob prvih septembrskih dneh ob vstopu v bazen že pošteno mrazi, med pripomočki za bazene poiščite grelce. Jutranje ali večerno plavanje bo takoj ugodnejše!  

Prijatelji nazdravljajo s pijačo v masažnem bazenu Bestway.