slo hrv
Podpora
Telefon 051 609 040 Email [email protected]
Pomoč pri nakupu

Ne najdete ključne informacije in imate še vedno odprta vprašanja? Pišite nam ali nas pokličite. Vedno smo vam na voljo.

Bazenska tehnika Flowclear™

Oprema za bazene je sestavni del vašega poletnega vrtnega raja. Dogaja se nam, da stranke, ki še ne poznajo področja veliko časa namenjajo ogledovanju in izbiranju bazenov, kar samo po sebi seveda ni problem, saj ga boste vi uporabljali in mora ustrezati vašim potrebam in željam. Razumeti je pa treba, da je bazenska tehnika prav tako pomembna ali še bolj pomembna od bazena samega.

 

Zakaj je bazenska tehnika tako pomembna?

Ko se poleti kopamo v svojem bazenu, nas ne zanima kakšna je njegova zunanjost. Predvsem si želimo, da je voda čista, neoporečna in prijetna. Za to skrbi nabor bazenske tehnike, ki ga uporabljamo. Poskrbeti moramo, za vsakodnevno vzdrževanje bazenske vode in bolj ko smo premišljeni, manj dela bomo imeli. Če bomo odlašali z nujnimi opravki za vzdrževanje bazena, se lahko zgodi najhujše: da bomo na lep sončen dan, po možnosti z dobro družbo ali otroki v pripravljenosti za uživanje v poletnih radostih, tik pred vstopom v vodo ugotovili, da se moramo lotiti čiščenja bazena, ker smo nanj pozabili. 

 

Katero opremo za bazene nujno potrebujem za vzdrževanje vode v bazenu?

Ni vsa bazenska tehnika enako pomembna. Nekateri kosi opreme so nepogrešljivi, medtem ko so drugi opcijski. Med nepogrešljive pripomočke opreme za vzdrževanje bazenov in bazenske vode uvrščamo naslednje kategorije izdelkov:

 

FILTRIRNE NAPRAVE IN FILTRI

·    črpalke s filtrom na pesek

·    »klasične« kartušne črpalke

·    kartuše za filtrirne črpalke

·    filtrirne kroglice ali kremenčev pesek

 

OPREMA ZA ČIŠČENJE BAZENOV

·   Sesalci in seti za vzdrževanje so po pomembnosti takoj za črpalkami. Nemalokrat moramo iz bazena fizično odstranjevati nesnago, bodisi iz tal ali sten bazena. Ne glede na to, koliko pazite, prej ali slej bo v bazen prišla umazanija, saj ni nujno, da jo vi sami prinesete, lahko prileti po zraku ali pade iz dreves. Bazenski sesalec je lahko:

·   bazenski sesalnik, ki se priklopi na črpalko

·   bazenski sesalec, ki se priklopi na vrtno cev

·   baterijski bazenski sesalnik, ki deluje na polnilne baterije

·   robotski sesalec za bazene, ki se samodejno vozi po dnu bazena

 

Katero dodatno bazensko tehniko še potrebujem?

Pokrivala za bazene so prav tako nepogrešljiv kos bazenske opreme, saj brez njih v bazen pada vse mogoče, ko ga ne uporabljamo.- Običajna bazenska pokrivala se pritrdijo na bazen in tako preprečujejo smetem, da bi padale v bazen. Ker so rahlo perforirana, se ne morejo strgati pod težo deževnice in so tudi nujna bazenska oprema, ki jo morate imeti pred nevihto ali, če vaš bazen prezimuje

·   Solarna pokrivala, ki plavajo na gladini imajo dvojno funkcijo: Preprečujejo nesnagi, da bi padala v vodo in hkrati s pomočjo sončnih žarkov grejejo vodo, med tem ko bazena ne uporabljate

·   Podloge za bazene: ne glede na to kako dobra je podlaga na katero postavljate bazen, morate obvezno uporabiti bazenske podloge, ki preprečijo da majhni delci poškodujejo bezensko platno.
Lestve za bazene so nujne pri vseh bazenih, ki so višji od 50 cm, da se ne boste poškodovali pri vstopanju in izstopanju. Še posebej, če so v družini otroci ali upokojenci morate poskrbeti za to, da bo gibanje v in iz bazena varno in prijetno.

·   Ostali pripomočki za bazene: tu najdete testne lističe za vodo, skimmerje, mrežice, grelce, plovce za kemikalije in vso mogočo bazensko tehniko. Na začetku se vsakemu uporabniku zdi, da ne potrebuje veliko bazenske opreme, a če se kopamo redno in radi, si želimo čedalje bolj optimizirati vsa opravila in postopke pri uporabi bazena, zato potem iščemo vse mogoče dodatke, ki bogatijo našo poletno idilo in skrajšujejo čas, ki ga moramo posvečati vzdrževanju, da lahko bolj brezskrbno uživamo. Tlačilko za bazen boste potrebovali, če imate bazen z napihljivim robom ali otroški oziroma družinski bazen.

 

Lahko dobim vso bazensko tehniko v kompletu?

V Sloveniji ni mogoče dobiti seta s čisto vso opremo za bazene, ki bi jo lahko potrebovali. Takšen paket bi bilo težko sestaviti že samo zaradi dejstva, da so potrebe različnih uporabnikov različne. Nekaterim lahko zadostujejo najbolj osnovni pripomočki za bazene, med tem ko so velike družine zahtevnejši uporabniki, ki bodo potrebovali močnejše črpalke in sesalnike. Če ste neodločeni v zvezi s tem kaj potrebujete, le stopite v stik z nami, z veseljem vam bomo svetovali pri nakupu, pa tudi pri uporabi. Pišite nam na [email protected] ali nas pokličite na številko 051 60 90 40 (od ponedeljka do petka, od 8. do 16. ure).