slo hrv
Podpora
Telefon 051 609 040 Email [email protected]
Pomoč pri nakupu

Ne najdete ključne informacije in imate še vedno odprta vprašanja? Pišite nam ali nas pokličite. Vedno smo vam na voljo.

Pokrivala za bazene

Pokrivala za bazene so izjemno pomembni pripomočki za vse, ki poleti radi uživate v radostih, ki jih ponuja uporaba izdelkov znamke Bestway®. Po kopanju boste vklopili črpalko, ki bo poskrbela, da bo do naslednjega dne voda prefiltrirana in bistro čista.

Morda se vprašate »Ali potrebujem pokrivalo za zunanji bazen?« Kaj pa, če imate v okolici dvorišča ali vrta cel kup dreves z velikimi in majhnimi listi ter veliko mrčesa? V tem primeru postanejo pokrivala za zunanje bazene nepogrešljiv kos opreme. Če so rastline okoli vaše hiše zimzelene, to ni takšen problem, saj ne spuščajo delcev, ki bi leteli po zraku in pristajali v vodi, ki ste jo skrbno pripravili za kopanje. Vendar, če temu ni tako, je vredno razmisliti o nakupu bazenskega pokrivala.

 

Kdaj uporabiti bazensko pokrivalo?

Če je veliko delcev »v zraku«, takoj po kopanju na bazen postavite pokrivalo za vrtni bazen, ga pričvrstite in tako boste brez skrbi. Večji ali manjši delci se bodo zadrževali na površini pokrivala za bazene, namesto da bi padali v vodo. Pred naslednjim kopanjem boste enostavno odpeli in odstranili pokrivalo za montažni bazen ter uživali v poletni osvežitvi in veselju ob kopanju s celo družino v bistro in čisti vodi.

 

Za kaj se uporablja solarno pokrivalo?

Če je v vaši okolici manj dreves ali višjih grmovnic, iz katerih bi odpadalo listje ali drugi delci, ki bi lahko zapacali vodo, lahko uporabite solarno pokrivalo ali kot mu nekateri pravijo termo pokrivalo. Njegova primarna funkcija je, da greje vodo in hkrati zadrži nesnago na svoji površini. Pomembno je, da pokrivalo za solarno ogrevanje vode pravilno in previdno odstranjujete iz bazena, da nesnaga, ki se je na njem nabrala, ne bi padala v vodo med odstranjevanjem. Najbolje je, da to nalogo opravljata dve osebi ali, če ste sami, da pred ostranjevanjem rahlo zavihate robove ob obodu bazena. Solarna pokrivala plavajo na vodi in, če so izpostavljena soncu, lahko pasivno ogrevajo vodo v bazenu, saj delujejo kot prevodnik toplote, ki jo proizvaja sonce. Z uporabo takšnega pokrivala pričnete uporabljati solarno ogrevanje bazena in ne potrebujete grelca, če le ne želite, da se voda izjemno segreje – namreč sonce bo bazensko vodo segrelo le do določene mere, nikoli ne bo zares topla.

 

Katero pokrivalo za bazen izbrati?

Običajna pokrivala za montažne bazene ne grejejo vode, čeprav so temnih barv, ker niso v neposrednem stiku z njo. Zato se naše stranke pogosto odločijo kar za obe obliki pokrivala za vrtne bazene, da lahko tudi menjavajo glede na dane okoliščine. Ko recimo pride do poletne ali spomladanske nevihte, je nujno, da uporabite klasično pokrivalo za bazen, saj ga lahko pričvrstite, in ga tako veter ne more odnesti ali raztrgati. Solarno pokrivalo pa vam pride prav, ko želite pasivno greti vodo, medtem ko preprečujete nesnagi, da bi padala v bazen. Če pred prihodom nevihte montirate običajno črno pokrivalo na ogrodje bazena, lahko solarnega brez težav pustite v bazenu, saj ne bo motilo bazenskega pokrivala na vrhu.

 

Oblike pokrival za bazene Bestway®, ki jih nudimo:

·    pokrivalo za okrogel bazen

·    pokrivalo za pravokoten bazen

·    pokrivalo za ovalen bazen

·    solarno pokrivalo za okrogel bazen

·    solarno pokrivalo za okrogel bazen

Izdelkov  1  -  12  od  31 
na stran
Izdelkov  1  -  12  od  31