slo hrv
Podpora
Telefon 051 609 040 Email info@bestway.si
Podpora kupcem

Ne najdete ključne informacije in imate še vedno odprta vprašanja? Pišite nam ali nas pokličite. Vedno smo vam na voljo.

Potrebujete pomoč
pri izboru bazena?

Preberite vodič

Pokrivala

Pokrivala za bazene so izjemno pomembni pripomočki za vse, ki poleti radi uživate v radostih, ki jih ponuja uporaba izdelkov znamke Bestway®. Po kopanju boste vklopili črpalko in ta bo poskrbela, da bo do naslednjega dne voda prefiltrirana in bistro čista. In vprašali se boste »A potrebujem pokrivalo za zunanji bazen?« Kaj pa, če imate v okolici dvorišča ali vrta cel kup dreves z velikimi in majhnimi listi in veliko mrčesa? V tem primeru pokrivala za zunanje bazene postanejo nepogrešljiv kos opreme. Če so rastline  okoli vaše hiše zimzelene to ni takšen problem, saj ne spuščajo delcev, ki bi letali po zraku in pristajali v vodo, ki ste jo skrbno pripravili za kopanje, a če temu ni tako je vredno razmisliti o nakupu bazenskega pokrivala.

Kdaj uporabiti bazensko pokrivalo?

Če je veliko delcev »v zraku«, kar takoj po kopanju na bazen postavite pokrivalo za vrtni bazen, pričvrstite ga in tako boste brez skrbi. Večji ali manjši delci se bodo zadrževali na površini pokrivala za bazene, namesto, da bi padali v vodo. Pred naslednjim kopanjem boste enostavno odpeli in odstranili pokrivalo za montažni bazen, ter uživali v poletni osvežitvi in veselju ob kopanju s celo družino v bistri in čisti vodi.

Za kaj se uporablja solarno pokrivalo?

Če je v vaši okolici manj dreves ali višjih grmovnic iz katerih bi odpadalo listje ali drugi delci, ki bi lahko zapacali vodo, lahko uporabite solarno pokrivalo ali, kot mu nekateri pravijo termo pokrivalo. Njegova primarna funkcija bo, da greje vodo, bo pa tudi zadržalo nesnago na svoji površini. Pomembno je, da pokrivalo za solarno ogrevanje vode pravilno in previdno odstranjujete iz bazena, da nesnaga, ki se je na njem nabrala ne bi padala v vodo, ko ga odstranjujete. Najbolje, da to nalogo opravljata dve osebi ali, če ste sami, da pred ostranjevanjem rahlo zavihate robove ob obodu bazena. Solarna pokrivala plavajo na vodi in, če so izpostavljena soncu, lahko pasivno ogrevajo vodo v bazenu, saj delujejo kot prevodnik toplote, ki jo proizvaja sonce. Z uporabo takšnega pokrivala pričnete uporabljati solarno ogrevanje bazena in ne potrebujete grelca, če le ne želite, da se voda izjemno segreje – namreč sonce bo bazensko vodo segrelo le do določene mere, nikoli ne bo zares topla.

Katero pokrivalo za bazen izbrati?

Običajna pokrivala za montaže bazene ne grejejo vode, pa čeprav so temne barve, ker niso v neposrednem stiku z njo, zato se naše stranke veliko krat odločijo kar za obe obliki pokrivala za vrtne bazene, da lahko tudi menjujejo glede na dane okoliščine. Ko recimo pride do poletne ali spomladanske nevihte je nujno, da uporabite klasično pokrivalo za bazen, saj ga lahko pričvrstite in ga tako veter ne more odnesti ali raztrgati. Solarno pokrivalo, pa vam pride prav, ko želite pasivno greti vodo, med tem ko preprečujete nesnagi, da bi padala v bazen. Če pred prihodom nevihte montirate običajno črno pokrivalo na ogrodje bazena, lahko solarnega brez težav pustite v bazenu, saj ne bo motilo bazenskega pokrivala na vrhu.

Oblike pokrival za bazene Bestway®, ki jih nudimo:

  • pokrivalo za okrogel bazen
  • pokrivalo za pravokoten bazen
  • pokrivalo za ovalen bazen
  • solarno pokrivalo za okrogel bazen
  • Solarno pokrivalo za okrogel bazen
Izdelkov  1  -  12  od  38 
na stran
Izdelkov  1  -  12  od  38