sistem Swimfinity

Se odločate za nakup montažnega bazena, s katerim bi si kar na lastnem vrtu uredili pravo kopališče? Če vas skrbi, da nimate dovolj prostora za bazen, ki bi vam poleg sproščujočega namakanja v vodi omogočal tudi rekreacijo, imamo za vas odlično rešitev.

Na domačem dvorišču lahko namreč preplavate na kilometre razdalj, to pa vam omogoča naprava za plavanje proti toku Bestway® SwimFinity™. Tako lahko tudi doma trenirate in ohranjate kondicijo. Hkrati lahko vsako plavanje prilagodite svojemu okusu ali trenutnim fitnes potrebam, saj lahko nastavite moč protitoka, njegovo smer in globino, poleg tega pa lahko plavate tudi ponoči.

Plavalec, slikan v bazenu med plavanjem proti toku s sistemom Swimfinity.

V članku preverite, kako omenjeni sistem deluje in kakšen bazen je potreben za njegovo optimalno delovanje, nato pa odkrijte še raznolike prednosti plavanja proti toku, ki vas bodo preprosto navdušile!

Kaj je plavanje proti vodnemu toku?

Plavanje proti vodnemu toku je inovativna rešitev za vse, ki nimajo dovolj prostora, da bi si kar doma postavili daljši bazen za treniranje (priznajmo si, da takšnih srečnežev žal ni veliko). Namestitev sistema je izredno preprosta, zaradi česar boste lahko z družino ali prijatelji že takoj po nakupu tekmovali v plavanju. Poleg tega se boste izognili dolgotrajnemu načrtovanju in visokim stroškom postavitve bazena, ki bi vam omogočal premagovanje razdalj, značilno za plavanje v olimpijskih bazenih.

Sistem plavanja proti vodnemu toku deluje s pomočjo črpalke, ki sesa vodo in jo pod pritiskom vrne v sistem za simulacijo toka, kar omogoča plavanje na mestu. Prednost naprave Swimfinity je torej v tem, da lahko z njo tudi nekoliko manjši bazen spremenite v plavalni poligon, o katerem poleg plavalcev sanjajo tudi triatlonci in drugi ljubitelji vode.  

Posledično se lahko izognete obiskom velikih kopališč in rekreacijskih centrov, s tem pa prihranite na času, dolgoročno pa tudi na denarju. Poleg tega je takšen sistem tudi odličen za vodno aerobiko, razgibavanje po poškodbah ali preprosto kot zabaven dodatek, nad katerim bodo še posebej navdušeni otroci!

Plavalka, slikana med plavanjem pod vodo.
Za uživanje v plavanju vam doma ni treba zgraditi olimpijskega bazena.

Kaj vam omogoča sistem Swimfinity?

Sistem Swimfinity se namesti na steno bazena in vključuje:

  • izdelek Swimfinity,
  • transformator,
  • montažno ploščo (z vijaki) in
  • daljinski upravljalnik (z elastičnim trakom).

Na tržišču so na voljo tudi druge naprave za plavanje proti toku, vendar se te močno razlikujejo po kakovosti. Swimfinity denimo spada v sam vrh, saj vam omogoča izbiro med 8 nivoji intenzivnosti, od 39 metrov na minuto do 78 metrov na minuto.

Digitalni zaslon za vas izmeri čas in trajanje treninga ter porabljene kalorije, zaradi česar boste vedno vedeli, kako dobro ste premagovali protitok. Ker lahko naprava šteje tudi preplavano pot in druge parametre, si lahko pri uporabi celo postavljate cilje in konsistentno višate raven telesne pripravljenosti ter seveda zdravja. Kadar pa se želite zgolj malce razgibati, lahko plavate tudi brezciljno, zgolj za rekreacijo.

Swinfinity ne pozna časovnih ovir, saj omogoča tudi večerno plavanje. Sistem se namreč ponaša z vgrajeno LED-svetilko za podvodno plavanje. Odlična prednost je tudi nepremočljiv brezžični daljinski upravljalnik, ki ga s prožno vrvico pritrdite na zapestje in s katerim lahko kar med rekreacijo preklapljate med programi in intenzitetami.

Plavalka v bazenu ureja napravo za plavanje proti toku Swimfinity.

Kot že rečeno, sistem Swimfinity ni primeren samo za profesionalne ali rekreativne plavalce, temveč tudi za vse, ki bi poskusili z vodno aerobiko. Odličen je tudi za plavalne začetnike, ki se šele podajajo v svet premagovanja vodnih kilometrov - z njim lahko prve zamahe usvojite v zasebnosti domačega vrta, kasneje pa se premaknete tudi v pravi bazen. Nastavitve intenzivnosti na drugi strani niso le odličen način za postopno krepljenje telesne pripravljenosti, temveč tudi priročno orodje za okrevanje po poškodbi ali zdravstvenem posegu.  

Za kakšen bazen je primeren sistem Swimfinity?

Sistem za ustvarjanje protitoka v bazenu lahko uporabljamo na nadzemnih montažnih bazenih in na fiksnih vgrajenih bazenih. Swimfinity se prilagaja vsem bazenom dimenzij vsaj 457 x 244 cm z globino vsaj enega metra.

Naprava meri 72 x 48 x 83,5 cm, omogoča pa povsem enostavno namestitev in upravljanje. Najbolj priporočljiva je uporaba na pravokotnih ali kvadratnih bazenih.

Kakšne so prednosti plavanja proti vodnemu toku?

Plavanje v montažnem bazenu s sistemom Swimfinity ima številne prednosti. Kot že omenjeno, zahteva manjši finančni vložek od postavitve pravega olimpijskega bazena, hkrati pa seveda tudi manjšo površino, zato je sistem primeren za skoraj vsako dvorišče oziroma vrt.

Hkrati pa ima plavanje proti vodnemu toku tudi številne prednosti za vaše zdravje. Omogoča vam denimo izgubo teže, saj že v 10 minutah plavanja porabite približno 60 kalorij. Poleg tega tudi poveča vašo moč, odpornost in mišično zmogljivost. Intenzivno plavanje je namreč zelo zahtevna vadba za mišice, kar je seveda odlična novica za vaše telo! Po plavanju boste sprva verjetno precej utrujeni, vendar bodo sčasoma vaše mišice postale precej močnejše. Tako se boste lahko lažje lotili drugih športnih aktivnosti in se spopadli z vsakdanjimi opravili.

Vse ženske bo razveselilo tudi dejstvo, da je plavanje odlična rešitev v boju proti celulitu in maščobnim oblogam, s sistemom Swimfinity pa se vam na trening ne bo treba odpraviti v fitnes ali na lokalno kopališče.

Prednosti plavanja v angleščini v grafični sliki.
Plavanje v montažnem bazenu ima številne prednosti.

Poleg tega plavanje tudi omogoča razvoj pljučne kapacitete in izboljša sistem srca in ožilja, saj stimulira cirkulacijo krvi. Primerno je tudi za rehabilitacijo po določenih poškodbah, predvsem pri poškodbah mišic in težavah s hrbtenico. Pred začetkom vadbe se morate seveda posvetovati s specialistom, ki vam bo svetoval, kakšna vrsta plavanja je primerna za vas.

Plavanje je tudi odlična aktivnost za vaše mentalno zdravje, saj lajša stres in anksioznost. Med premagovanjem toka si namreč izpraznite glavo ter pozabite na skrbi, razlog za to pa je kombinacija konstantnega krčenja in sproščanja mišic. K sprostitvi pripomore tudi enakomerno dihanje, ki vas sprošča in stres odplavi daleč stran. Ob plavanju telo tudi proizvaja endorfine, ki višajo vašo raven zadovoljstva, in odstranjuje toksine.

Zaključek

Če ste ljubitelj plavanja ali to šele želite postati, vam na vrtu ni treba izkopati globoke luknje, da bi prišli do dovolj velikega plavalnega bazena. Sistem Swimfinity vam namreč omogoča plavanje v montažnem bazenu, zato boste lahko trenirali, kadar koli si boste zaželeli. Hkrati se boste izognili dolgotrajni vožnji, nakupu kopaliških kart in gneči na bazenu.

Pozdravljeno, poletje - v angleščini je napis izrezljan v lubenico.
Že to poletje lahko kopališko sezono odprete kar na lastnem vrtu.

Potrebujete le montažni bazen ustreznih dimenzij, namestitev sistema pa je popolnoma enostavna! Tako boste lahko že to poletje dodobra izkoristili sončne dni ter zaplavali kar na lastnem dvorišču! V primeru kakršnih koli vprašanj se lahko vedno obrnete na naše strokovnjake, ki vam bodo z veseljem priskočili na pomoč in poskrbeli, da boste lahko čim prej uživali v treningu.