Napihljivo pohištvo Bestway

Kampiranje je čudovita aktivnost na prostem, ki nam omogoča, da se povežemo z naravo, pobegnemo od vsakdanjega vrveža in ustvarimo trajne in pristne spomine s prijatelji in družino.

A pogosto se nam zazdi, da v udobju domače dnevne sobe zveni kampiranje nekaj prečudovitega, vse dokler se prvo jutro na prostem ne zbudimo nenaspani in z razbolelim vratom.

Za resnično uživanje v naravi je treba nujno zagotoviti udoben in miren spanec – in tu nastopi prava oprema za kampiranje. V današnjem članku bomo raziskali, kako si lahko z uporabo napihljivih ležišč, kavčev, sedežev, vzglavnikov in potrebnih tlačilk že naslednje leto zagotovite udobnejše kampiranje. V resnici je zelo enostavno!

Napihljiva ležišča – spanje kot na oblaku

 

Eden od ključnih dejavnikov prijetnega kampiranja je dober spanec. Napihljiva ležišča, znana tudi kot zračne vzmetnice, so postale priljubljena izbira za kampiste, ki iščejo udobno in prenosno rešitev za spanje.

Preverimo, kako torej izbrati pravo ležišče za vaše individualne potrebe!

napihljivo ležišče bestway

5 stvari, ki jih morate upoštevati pri izbiri napihljivega ležišča

 

Pri izbiri napihljivega ležišča za kampiranje upoštevajte naslednje dejavnike:

Velikost: Izberite velikost, ki se bo udobno prilegala vašemu šotoru in omogočila dovolj prostora za drugo opremo.

Debelina: Izberite vzmetnico z ustrezno debelino, ki zagotavlja blaženje in izolacijo od tal.

Material: Poiščite trpežen material, ki je odporen proti zunanjim razmeram in prebodom.

Teža: Upoštevajte težo ležišča, zlasti če nameravate do kraja kampiranja hoditi peš.

Združljivost s tlačilko: Nekatera napihljiva ležišča imajo vgrajene tlačilke, druga pa zahtevajo uporabe zunanje. Preverite že med nakupom!

 

Kaj pa uporaba?

Uporaba napihljivega ležišča je preprosta, vendar je za brezskrbno izkušnjo nujno upoštevati naslednje korake:

 

  • Počistite prostor: Pred napihovanjem vzmetnice se prepričajte, da na območju kampiranja ni ostrih predmetov, kot so kamni in vejice, ki bi jo lahko prebodli.
  • Napihnite ležišče: Za napihovanje vzmetnice uporabite zunanjo ali vgrajeno tlačilko, odvisno od vrste ležišča. Če uporabljate zunanjo tlačilko, se prepričajte, da je pripravljena in združljiva z vašim izdelkom.
  • Nastavitev trdote: Napihnite vzmetnico do želene stopnje trdote. Nekateri ljudje imajo raje tršo površino, drugi pa mehkejšo. Že veste, med katere spadate vi? 
  • Zaprite ventil: Vemo, tega nam skorajda ne bi bilo treba dodati, a poleg vseh sladkih skrbi med prvim dnem dopusta tudi ta napotek pride prav. Prepričajte se, da je ventil dobro zaprt, da preprečite uhajanje zraka ponoči.
  • Namestitev posteljnine: Na napihnjeno ležišče položite prilegajočo se rjuho ali prevleko za ležišče, namenjeno kampiranju, da ga ohranite čistega in si zagotovite dodatno udobje.
  • Spalna vreča ali odeje: Za izolacijo in toploto (sploh pozno jeseni in zgodaj pomladi) svojemu gnezdecu dodajte spalno vrečo ali odeje.

 

Napihljivi kavči in sedeži

 

Čeprav je udobno spanje ključnega pomena, kampiranje vključuje tudi sprostitev in uživanje v okolici čez dan. Napihljive zofe in sedeži lahko zagotovijo udoben prostor za sedenje, branje ali druženje ob tabornem ognju. V primeru slednjega naj samo še dodamo, da ne pretiravajte z bližino toploti. 

napihljiv sedež bestway

Kako izbrati optimalen napihljiv kavč ali sedež?

 

Izbira napihljivih kavčev je eno zabavnejših opravil pred odhodom na kampiranje – sploh če pomislite, koliko oblik in barv vam je dandanes na voljo!

In ko si daste duška z izbiranjem vzorcev in slogov, si vzemite nekaj minut še za malo bolj »odrasle« odločitve. 

Bestwayevi strokovnjaki vedno priporočajo, da pri izbiri napihljivih kavčev in sedežev za kampiranje upoštevate 4 glavne dejavnike:

  • Velikost: Izberite velikost, ki ustreza vašemu prostoru za kampiranje in je primerna za število oseb, ki nameravajo na kavču običajno sedeti.
  • Vzdržljivost: Poiščite zofe in sedeže iz trpežnih materialov, ki bodo vzdržali uporabo na prostem.
  • Prenosljivost: Sedeži in kavči so zaradi svoje lahkosti več kot primerni za prenašanje. Vseeno pa pazite, da izberete izdelke, ki se enostavno izpraznijo in nato še zapakirajo za varno pot domov.
  • Nosilnost: Prepričajte se, da izdelek prenese težo oseb, ki ga bodo uporabljale.

 

Nasveti profesionalnih uživačev za postavitev in uporabo

 

Da bi na svojem napihljivem pohištvu uživali tako, da bo vsak trenutek primeren za snemanje selfijev in vzbujanje ljubosumja pri tistih, ki niso z vami:

  • Počistite prostor: Tako kot pri napihljivih vzmetnicah tudi pri napihljivih sedežih in kavčih počistite prostor za kampiranje pred morebitnimi nevarnostmi predrtja.
  • Napihnite kavče in sedeže: Za napihovanje kavča ali sedeža uporabite dodatno ali priloženo tlačilko. Prepričajte se, da je ventil po napihovanju dobro zaprt.
  • Razporedite sedeže: Napihljivo pohištvo namestite tako, da ustvarite udoben prostor za sedenje ob tabornem ognju ali v šotoru (ne preblizu!). 
  • Uživajte in se sprostite: Odklopite se, sprostite in uživajte v udobju napihljivega kavča ali sedeža, medtem ko se zrete v neskončno modro morje ali neskončno globino gozdov.

 

Brez dobrega vzglavnika noben spanec ne more biti dober!

 

Dober spanec med kampiranjem je v veliki odvisen tudi od primernega vzglavnika. Napihljivi vzglavniki so lahka in prostorsko varčna rešitev, ki lahko zagotovi podporo vratu in glavi, kar vam zagotovi miren spanec.

Pri izbiri napihljivega vzglavnika za kampiranje upoštevajte naslednje dejavnike:

  • Velikost in oblika: Izberite velikost in obliko vzglavnika, ki ustreza vašim spalnim preferencam, ne glede na to, ali imate raje standardni, profilirani ali potovalni vzglavnik.
  • Material: Poiščite trpežno in udobno tkanino, ki je prijetna na koži.
  • Nastavljiva trdota: Nekateri napihljivi vzglavniki omogočajo nastavljive stopnje trdote, da se prilagodijo vašim osebnim željam po udobju.
  • Prenosljivost: Izberite vzglavnik, ki ga je mogoče zlahka izprazniti in spakirati v kompaktno velikost za potovanje.

 

Uporaba napihljivega vzglavnika je preprosta in priročna. Zopet poskrbite, da na podlagi vašega vzglavnika ni ostrih predmetov. Nato vzglavnik napihnite do želene trdote. Namestite ga v spalno vrečo ali na ležišče za kampiranje, da bo podpiral glavo in vrat.

napihljiv vzglavnik bestway

Tlačilka – ročna ali električna?

 

Če želite kar najbolje izkoristiti napihljivo opremo za kampiranje, potrebujete zanesljivo tlačilko za napihovanje in praznjenje vzmetnic, kavčev, sedežev in blazin. Obstajata dve glavni vrsti, ki se običajno uporabljata za kampiranje: ročne in električne tlačilke.

Ročna tlačilka je prenosna in okolju prijazna možnost za kampiranje, ni pa najbolj priročna. Mnogi se zato raje odločijo za uporabo električne, saj so električne tlačilke danes že tako izpopolnjene, da porabijo resnično malo energije.

Predlagamo vam naslednji kompromis:

Ročno tlačilko uporabite za napihovanje manjših predmetov, kot so vzglavniki, pri vzmetnicah in kavčih pa uporabite raje kar električno. Dvojna zmaga!

Kako uporabljati ročno in kako električno tlačilko?

ROČNA: Priključite šobo tlačilke na ventil na napihljivem izdelku. Z večkratnim potiskanjem ali vlečenjem ročaja črpajte zrak v predmet. Črpajte, dokler predmet ne doseže želene stopnje napihnjenosti. Nato ventil varno zaprite, da preprečite uhajanje zraka. En, dva tri in že je končano!

ELEKTRIČNA: Električne tlačilke se napajajo na baterije, številne pa lahko dandanes že priključite v električno vtičnico avtomobila.

Najprej priključite šobo tlačilke na ventil na napihljivem izdelku. Vklopite jo in izberite želeno nastavitev napihovanja ali praznjenja. Spremljajte napredovanje napihovanja in ustavite tlačilko, ko doseže želeno trdoto. Nato ventil varno zaprite, da preprečite uhajanje zraka. En, dva, tri – vse je napihnjeno!

Kampiranje ni bilo še nikoli tako zabavno!


Kampiranje je odličen način za sprostitev in ponovno povezovanje z naravo, prava oprema pa lahko močno izboljša vašo izkušnjo na prostem. Napihljive vzmetnice, kavči, sedeži, blazine in tlačilke zagotavljajo udobje in priročnost ter tako omogočajo prijetnejše kampiranje. Z izbiro prave opreme ter upoštevanjem pravilnih navodil za namestitev in uporabo si lahko zagotovite udobno in neskončno zabavno kampiranje.

Zato spakirajte napihljivo opremo za kampiranje, odpravite se na pot in se pripravite na nepozabno pustolovščino v naravi – z Bestwayem bo ta nedvomno popolna!