Montažni bazeni od A do Ž

Si želite letošnje poletje dvigniti na povsem novo raven? Želite svojim otrokom pričarati nepozabne počitnice kar na domačem vrtu ali dvorišču? Zakaj bi uživali le 14 dni na leto, ko se odpravimo na dopust, ko pa si lahko kar pred hišo pričaramo pravi vodni park?

Kaj za to potrebujete? Preprosto: pravo opremo in lepo vreme! Z našimi kakovostnimi izdelki boste sebi, svoji družini (in morda še sosedom) omogočili vodne užitke brez omejitev, in to vedno, ko bo sonce na vaši strani! 

Ker pa se zavedamo, da izbira pravih izdelkov za vaše potrebe ni tako zabavna, posebej če nimate pravih informacij, vam bomo v tem prispevku izdali vse, kar morate vedeti o čofotanju v svojih novih zasebnih “toplicah”.

Družina si podaja žogo v montažnem bazenu na vrtu.

Kaj je montažni bazen?

Montažni bazeni predstavljajo odlično izbiro za vse, ki si želijo na svojem vrtu brez večjih težav in velikega finančnega vložka urediti pravo lastno plažo. Delimo jih na vgradne in nadzemne bazene.

Pri vgradnih bazenih lahko zaradi kompleksnejšega postopka postavitve pričakujete nekoliko več dela, nadzemni montažni bazeni pa so prava rešitev, če se želite v bazenu že to poletje namakati v udobju svojega vrta, saj za njihovo namestitev izkopavanje zemlje ni potrebno.

Izbira nadzemnega bazena je torej idealna rešitev za vse neučakane, ki želijo čim prej uživati v lastnem bazenu, hkrati pa za to ne želijo zapraviti preveč denarja. Zdaj morate le izbrati pravi montažni bazen za svoje potrebe in poletno uživanje se lahko prične!

Vrste montažnih bazenov

Samostoječi montažni bazeni se med seboj razlikujejo tako po obliki kot tudi dimenzijah, materialih in samem videzu. V ponudbi znamke Bestway® so na voljo napihljivi prostostoječi montažni bazeni in montažni bazeni s kovinskim ogrodjem, zato lahko vsakdo najde pravega za svoje želje in potrebe.

Če se želite v bazenu namakati čim prej, so okrogli bazeni Fast Set odlična izbira. So namreč zelo enostavni za montažo, saj nimajo kovinskega ogrodja. Pri montaži takšnega samostoječega bazena morate samo dobro razširiti dno, napihniti zgornji obroč ter napolniti bazen, nato pa lahko že uživate v kopanju! Ravno zato so idealni za popestritev poletnih zabav, ko se vam v zadnjem trenutku utrne odlična ideja, da bi jo lahko nadgradili s postavitvijo bazena.

Družina se namaka v montažnem bazenu sredi vrta.
Samostoječi montažni bazeni predstavljajo nepogrešljiv dodatek za poletne zabave.

Drugo možnost pa predstavljajo nadzemni montažni bazeni s kovinskim ogrodjem. Slednji s pomočjo kovinske konstrukcije in posebnega bazenskega platna poskrbijo za čvrsto oporo, ki omogoča varno kopanje, takšen bazen pa vam bo odlično služil še leta. Prašno lakiran okvir bazenov v ponudbi znamke Bestway® je tudi zaščiten proti koroziji s sistemom Seal and Lock System™, zato mu voda in drugi vplivi okolja ne bodo prišli do živega.

Pestra paleta bazenov z jeklenim ogrodjem zajema okrogle, pravokotne in ovalne montažne bazene linij Steel Pro Max, Power Steel različnih oblik, Power Steel Special Series in Power Steel Swim Vista Series. Vsi zagotavljajo več stabilnosti med uporabo, saj se ponašajo s kovinsko cevno strukturo, ki podpira stene. Zunanji bazen Power Steel Comfort Jet pa omogoča tudi masažno funkcijo HydroJet, ki bo poskrbela za še več sprostitve.

Za zahtevnejše stranke pa je prava serija bazenov Hydrium™, ki spada v sam vrh ponudbe. Njihova posebnost so kovinske stene, ki omogočajo izjemno trdnost in bazenu nudijo vrhunsko zaščito v vseh pogojih. Tako lahko modele Hydrium na dvorišču brez skrbi pustite kar vse leto. 

Kot lahko vidite, obstaja ogromno različnih modelov nadzemnih montažnih bazenov, ki bodo poskrbeli za neverjetne poletne užitke. Če vas je pritegnil kateri od bazenov v ponudbi, preverite še nekaj dodatnih nasvetov za pravilno izbiro.

Kaj upoštevati pri nakupu?

Če izbirate svoj prvi samostoječi bazen, imate pred nakupom prav gotovo kopico vprašanj. Bestway® vam pri izbiri z veseljem pomaga, tako da svoje odločitve nikakor ne boste obžalovali.

Ko kupujete samostoječi montažni bazen, se najprej osredotočite na obliko in dimenzije. Zaradi različnih dimenzij je dobro pred nakupom preveriti, koliko prostora sploh imate na voljo na svojem vrtu. Da ga izmerite, morate upoštevati, da je treba pustiti vsaj 1 meter prostora med bazenom in zidovi hiše ali drugih objektov, ki se nahajajo na tem območju. In če se v okolici prostora za bazen nahaja kaj, česar med čofotanjem ne bi radi zmočili, to dejstvo nujno upoštevajte pri izbiri dimenzij.

Družina se igra v montažnem bazenu Power Steel.

Pri okroglih modelih premer znaša od 2 do približno 5 metrov, pravokotni bazen pa lahko v dolžino meri tudi do 10 metrov, zato preverite, da imate na svojem vrtu res dovolj prostora. Pravokotna in ovalna oblika sta odlična izbira za optimizacijo prostora, saj boste lahko dodobra izkoristili površino, ki jo imate na voljo.

Pomislite tudi na to, za kaj želite svoj bazen uporabljati. Se želite v njem dejansko rekreirati in plavati? Potem se odločite za globlji in podolgovat montažni bazen. Če pa je vaš namen zgolj uživati v vodi ali pa se sproščati na napihljivi blazini, bodo okrogli montažni bazeni srednjih dimenzij popolna izbira. Za družine z majhnimi otroki pa so nadvse primerni manjši in nekoliko nižji modeli, saj najmlajšim omogočajo, da v njih stojijo in s tem zagotavljajo dodatno varnost. 

Če ste že določili obliko in dimenzije, se lahko posvetite tudi videzu. Izbirate lahko namreč med različicami v klasičnih barvnih kombinacijah (denimo svetlo ali temno sivo in številnimi odtenki modre) ter številnimi atraktivnimi opcijami. Tako lahko resnično izberete bazen, ki se bo dobro zlil z okolico vašega doma in lepo zaokrožil celotno podobo vašega vrta.

Rustikalen slog 

V primeru, da ste ljubitelj rustikalnega sloga, katerega značilnosti so uporaba naravnih materialov, kot sta kamen in les, je nadzemni bazen Power Steel s kamnito poslikavo odličen za vas! Ta slog pristaja vsaki hiši in je primeren tudi za tiste v mestnem okolju, odlično pa se seveda vklopi tudi v podeželsko okolje. V ponudbi pa ne manjkajo niti bazeni z vzorcem lesa, zato se resnično najde nekaj za vsak okus!

Za dodelavo sloga vam priporočamo, da poleg bazena postavite še lesene ležalnike, ki se bodo dobro ujemali z vzorcem bazena. Na svojem vrtu si lahko z različnimi dodatki pričarate izjemno sproščujoče vzdušje, v katerega se bo vaš bazen odlično vklopil.

Dva lesena ležalnika na dvorišču za hišo.
Za rustikalen slog vzorec na bazenu dopolnite z lesenimi ležalniki.

Za ljubitelje elegance

Če veliko pomena pripisujete elegantnemu videzu svojega doma in okolice, je bazen z vzorcem ratana prava izbira za vas! Z njim boste svoj vrt enostavno spremenili v prefinjen predel za sproščanje.

Videz lahko dopolnite tako, da ob bazen postavite komplet mizice in foteljev iz ratana. Dodajte še mehke bele blazine in se enostavno potopite v oazo sprostitve!

Otroška zabava

Če se za nakup bazena odločate bolj zaradi svojih otrok in ne toliko zaradi svojih potreb, bo ta najverjetneje namenjen zabavni popestritvi poletnih dni. Zakaj se ne bi torej odločili tudi za zabavno zunanjost?

V naši ponudbi najdete številne otroške bazene, ki bodo s svojo barvito zunanjostjo pritegnili otroške poglede in poskrbeli, da letošnjih poletnih počitnic še dolgo ne bodo pozabili. Upoštevajte le, da so otroški modeli res namenjeni otrokom, zato so za družinsko zabavo primernejši klasični bazeni, opisani zgoraj. 

Otroci se veselo igrajo in potapljajo v montažnem bazenu.
Otroci bodo navdušeni nad zunanjimi bazeni v živih barvah.

Zaključek

Letošnje poletje si lahko na resnično enostaven način kar doma pričarate lastno plažo in poskrbite, da bodo vaše poletne zabave ob bazenu gostom še dolgo ostale v spominu.

Če boste sledili zgoraj opisanim nasvetom, boste z lahkoto izbrali popoln samostoječ montažni bazen za svoj okus. Da boste lažje sprejeli končno odločitev ter pred nakupom res imeli vse ključne podatke, smo vsak produkt v ponudbi opremili tudi z natančnim opisom ter tehničnimi specifikacijami.

V primeru, da se vam kljub vsemu kje zatakne ali se vam med preučevanjem možnosti porodi vprašanje, na katerega še nismo odgovorili, se lahko vedno obrnete na nas. Naši strokovnjaki za podporo strankam vam bodo z veseljem pomagali s svojimi izkušnjami.