Montažni ali masažni bazen – to je zdaj vprašanje!

Letos se lahko poslovite od ventilatorjev, senčnikov ali gneče v toplicah in namesto tega raje uživate v lastni oazi osvežitve in sprostitve – z montažnim ali masažnim bazenom! A mnogi se zagotovo sprašujete, kako izbrati bazen, v katerem bodo uživali prav vsi člani vaše družine – in odgovor izveste v tem kratkem vodiču za bodoče lastnike bazenov Bestway®.

Ko razmišljate o dopustu v pravem pomenu besede, zagotovo pomislite na kristalno čisto vodo in sproščeno vzdušje, ki vam povrne energijo ter okrepi dušo in telo. Zveni, kot da govorimo o obisku vrhunskega wellness centra, kajne? Ne, ne, vse to vas lahko čaka v lastnem domu!

Montažni bazen je odlično mesto za ohladitev in kar največji užitek v poletnih mesecih, medtem ko lahko postane napihljiv masažni bazen popolno zatočišče, ko si želite pobegniti od vsakodnevnega hitrega tempa in se sprostiti. Številnim sicer ustrezata obe vrsti bazenov, zato se takšni uporabniki upravičeno sprašujejo, kako izbrati tip bazena, ki jim bo najbolj ustrezal.

Da bi vam pomagali poiskati odgovor na vprašanje, kateri je boljši za vas – montažni ali masažni bazen, smo sestavili uporaben seznam dejavnikov, ki bi jih morali upoštevati pred sprejetjem končne odločitve.

Montažni bazen na domačem vrtu iz ptičje perspektive.

Dejavnik 1: Koliko prostora imate na voljo?

Kot smo že omenili, je montažni bazen najboljša rešitev za osvežitev v vročih, poletnih mesecih, ne more pa si ga privoščiti vsak, saj zahteva kar nekaj prostora. Naj gre za model bazena Steel Pro™ MAX s premerom treh metrov ali pravokotni bazen Power Steel™, dolg skoraj 10 metrov, morate imeti za nadzemni bazen na voljo dvorišče, vrt ali kakršno koli drugo ravno površino, dovolj veliko za vašo novo zvezdo vodne zabave. A če prostor imate in vas vse bolj mika, da bi ga namenili takšnemu bazenu, potem imamo za vas še več koristnih informacij! Preberite si denimo, kako izbrati popoln model montažnega bazena zase.

Napihljiv masažni bazen Lay-Z-Spa® se lahko prav tako postavi na dvorišču, a tudi na terasi, balkonski niši, balkonu in celo v posebnem prostoru v notranjosti doma. Še več – zelo enostavno ga lahko premestite (seveda ko je izpraznjen), saj je presenetljivo praktičen in neverjetno enostaven za rokovanje.

Dejavnik 2: Kdo vse bo uporabljal bazen?

Otroci vseh starosti obožujejo bazene, saj jim ti omogočajo obilico zabave in druženja, igro in veselje. V montažnem bazenu se bodo lahko naučili plavati in se potapljati, medtem ko bodo mehurčki v hidromasažnem bazenu prebudili njihovo domišljijo in ustvarjalnost pri izmišljevanju novih iger.

Polovica slike prikazuje družino, ki se kopa v montažnem bazenu na svojem vrtu in polovica slike prikazuje družino, ki se sprošča v masažnem bazenu na terasi.

Čeprav je družinsko uživanje zagotovljeno v obeh vrstah bazenov, so za razigrano družinsko zabavo nekoliko primernejši montažni bazeni, medtem ko bodo zaljubljeni pari prednost najbrž dali romantičnemu sproščanju v napihljivem masažnem bazenu. Toda ne mislite, da so masažni bazeni primerni le za romantiko v dvoje! Ste denimo vedeli, da obstajajo tudi takšni za do osem ljudi? Preverite v članku, kateri masažni bazen popolno ustreza vašemu značaju in željam.

Dejavnik 3: Za kaj boste bazen uporabljali?

Ena od ključnih stvari pri izbiri popolnega bazena je njegov namen. Če želite imeti v svojem domu miren kotiček za sproščanje z možnostjo hidromasaže in regeneracije, vsekakor razmislite o nabavi masažnega bazena. Če želite zabavo, rekreacijo, veliko škropljenja in smeha, se odločite za montažnega.

Dejavnik 4: Kako dolgo se bo bazen uporabljal?

S prihodom jeseni se sezona kopanja v montažnem bazenu prekine in večina ljudi svoje vodne ljubljenčke Bestway® pravilno pospravi na varno do naslednje sezone. V naši ponudbi sicer lahko najdete tudi modele samostoječih bazenov Hydrium™ z jeklenimi stenami, ki lahko po zaslugi inovativne tehnologije brez težav ostanejo na dvorišču tudi pozimi, a s čofotanjem je do poletja (ali pozne pomladi, če radi hitro skočite v kopalke ;) žal konec.

Druženje s prijatelji v masažnem bazenu Lay-Z Spa - na levi strani podnevi in na desni ponoči.

Uživanje v bazenu pozimi pa se ne zaključi z napihljivim masažnim bazenom, ki ga je mogoče uporabljati 365 dni na leto! Tako lahko poleti zaseda prestol vaše terase ali dvorišča, pozimi pa ga lahko zelo enostavno prestavite v ogrevano garažo.

Lahko pa ga pustite tudi zunaj! Vsi novejši masažni bazeni Lay-Z-Spa® so namreč opremljeni s sistemom Freeze Shield™, ki preprečuje zmrzovanje vode v črpalki in ceveh, tako da se lahko toplim mehurčkom prepustite tudi, ko zunanja temperatura pade pod šest stopinj Celzija.

Montažni bazeni Bestway® – za vsakogar nekaj

Bestway® je največji proizvajalec vrhunskih montažnih bazenov, napihljivih masažnih bazenov in opreme za bazene za vsak okus! Če iščete enostaven montažni bazen, primeren za družine z majhnimi otroki, denimo izberite Steel Pro MAX™ z bočnimi stenami višine 100 cm, ki je dovolj nizek za varno čofotanje v vodi in hkrati dovolj velik, da zagotovi osvežitev in zabavo za vso družino.

Bestwayev montažni bazen Power Steel Swim Vista Series II na družinskem vrtu.

Če nameravate preživeti dopust doma, bo model montažnega bazena Steel Pro MAX™ z vzorcem lesa, kamna ali ratana v vaše dvorišče vnesel kanček svežine in hkrati ustvaril pravo poletno vzdušje. Velike družine s številnimi člani bo navdušil prostoren model nadzemnega bazena, ovalni Power Steel™ ali Swim Vista™, ki na svojih čvrstih stenah vključuje štiri atraktivna, vodoneprepustna okna, skozi katera lahko plavalci (ali bolje rečeno: potapljači) opazujejo, kaj se dogaja zunaj bazena.

Upamo, da smo vam s tem kratkim vodičem pomagali ugotoviti, kako izbrati bazen glede na svoj okus, interese in značaj – prepustite se veselju in sreči, ki vam ju prinašajo montažni in napihljivi masažni bazeni Bestway®!