5 najboljših otroških vodnih iger ob bazenu

Že poznate 5 najboljših otroških iger v domačem bazenu vseh časov?

Ko poletna vročina doseže vrhunec, ni boljšega načina za premagovanje visokih temperatur, potnih čel in zlepljenih majic kot z zabavnimi vodnimi igrami na bazenu in v njem. Otroci vseh starosti (in tisti, ki smo otroci po duši) obožujejo igre, ki vzbudijo tekmovalnost, ekipni duh in predvsem morje (ali kar cel bazen!) smeha!

Če iščete najboljše otroške vodne igre ob bazenu, ne iščite več. Izbrskali smo pet najboljših vodnih iger, s katerimi bo poletje vaših otrok in vaše poletje nepozabno.

P. S. Vseh pet iger smo preizkusili tudi sami – seveda izključno iz profesionalnih razlogov – in izkazale so se kot zadetek v polno!

Ste pripravljeni? Gremo v bazen!

Igre v montažnem bazenu bestway


5 NAJBOLJŠIH IGER ZA DOMAČE BAZENE
 

V nadaljevanju vas čaka 5 najzabavnejših iger za otroke in odrasle. Če so vaši otroci še zelo majhni, imamo pripravljeno igro tudi zanje, pri ostalih igrah pa preprosto uporabite stare dobre rokavčke! Ti bodo poskrbeli za varnost in brezskrbnost še tako nadobudnih neplavalcev. V bazenih znamke Bestway se morajo namreč zabavati prav vsi družinski člani in njihovi gostje! To piše celo v njihovem drobnem tisku in je pogoj nakupa!

 

1. IGRA: Kdo bo petelinček?

Za koga je primerna: odrasle in otroke

Št. oseb: vsaj 3

Igra spodbudi: telesno aktivnost, strateško razmišljanje, neskončno zabavo

KAKO IGRATI?

Za uvod vam predstavljamo klasično in vsem znano igro »Kdo bo petelinček?«. Gre za igro, ki zahteva zelo malo pripomočkov, vedno pa prinese ogromno smeha in tekmovalnosti. Vse, kar potrebujete, je žoga, kot je tale. Tekmovalce razdelite v dve skupini in nato žrebajte, kdo bo prvi petelinček. Vsaka skupina se postavi na eno stran bazena, petelinček pa odpetelinka v sredino. Naloga skupine je doseči čim več podaj z ene strani bazena na drugo, preden žogo spretno ulovi petelinček. Ko jo ujame, se premakne na del bazena, na katerem se je prej nahajal zdaj nov petelinček. In ne pozabite ustvariti sistema točkovanja – tako bo igralcem igra doolgo zanimiva!

 

2. IGRA: Metanje diskov na plavajoči platformi

Za koga je primerna: odrasle in otroke

Št. oseb: vsaj 2

Igra spodbudi: koordinacijo, tekmovalni duh, stabilno držo

KAKO IGRATI?

Naslednjo igro najbrž že poznate, le da ste jo najbrž običajno videli v obliki na suhem. Plavajoča igralna platforma, o kateri govorimo danes, ima različne barvne obroče z različnimi vrednostmi točk. Vaša naloga je zadeti dele platforme s kar največ točkami z enake razdalje kot vaš nasprotnik. Platforma je stabilna in trpežna, zato izgovori o »nestabilnosti površine zaradi vode« tokrat ne bodo prav koristni. Po nedeljskem kosilu se z ženo/možem in otroci razdelite v dve skupini in preizkusite svojo koordinacijo! Nedeljski popoldnevi so namreč kot naročeni za takšno zabavo!

Igra za bazen

3. IGRA: Vesolje norega škropljenja!

Za koga je primerna: predvsem najmanjše otroke

Št. oseb: dovolj je tudi 1

Igra spodbudi: telesno aktivnost, obilico zabave in smeha

KAKO IGRATI?

Če so vaši otroci še premajhni za zabavne igre v bazenu, bo naslednja igra ob bazenu zanje kot naročena! Poiščite mehko površino (priporočamo travnato) in na neoviran del namestite brizgalnik Xtreme Rocket, ki bo poskrbel za neskončno zabavo najmlajših in ravno pravšnjo ohladitev med otroškim tekanjem po travi! Koga bo brizgalnik zadel prvega in kdo bo uspel ostati suh do samega konca 2-minutne igre ob bazenu? Preizkusite!

 

4. IGRA: Iskanje skritega podvodnega zaklada

Za koga je primerna: otroke podobne starosti

Št. oseb: neomejeno

Igra spodbudi: telesno aktivnost, tekmovalnost in dobro voljo

KAKO IGRATI?

Otroci naj pred vstopom v bazen žrebajo, kdo bo prvi, ki bo skril zaklad. Ta oseba dobi naziv GROZNI PIRAT! Zaklad lahko izbere sam ali pa ga izberete skupaj. Dobra izbira je predmet, ki bo potonil, recimo kamen, ki ga predhodno pisano pobarvate, da bo še bolj viden. Za večji izziv pa lahko uporabite tudi navadne kamne, ki bodo služili kot ovire pri iskanju zaklada.

Tisti, ki bo skril zaklad, skoči v bazen in ga skrije na dno na želenem mestu. Ostali počakajo zunaj in se obrnejo v nasprotno smer (brez špeganja!). Na znak groznega pirata skočijo tekmovalci v bazen z nadetimi maskami (zadostujejo tudi plavalna očala) in tisti, ki najde podvodni zaklad prvi, dobi točko in slavni naziv grozni pirat!

 

maske za otroke

5. IGRA: Mini olimpijske igre v vodi:

Za koga je primerna: otroke podobne starosti

Št. oseb: vsaj 3

Igra spodbudi: telesno aktivnost in koordinacijo, tekmovalnost in ekipni duh

KAKO IGRATI?

Za otroke in njihove prijatelje pripravite mini olimpijado v vodi – ob bazenu in v njem. V okolici bazena postavite različne postaje, vključno s spustom po toboganu, tekmovanjem v košarki, tekmami z napihljivimi blazinami in mini bazeni, napolnjenimi s plavajočimi žogicami. Ena postaja je lahko celo zabaven spust po vodni drsalnici! Ali pa raje metanje obročev na zabaven kaktus? Izbira je neskončna!

Če bo tekmovalcev več, lahko otroke razdelite v skupine, pri čemer vsak član skupine premaga eno oviro – popolna igra za razvijanje ekipnega duha!

Zmagovalcem na koncu podelite medalje ali manjše nagrade, ki bodo dodale slavnosten element tekmovanja in praznovanja. In ne pozabite na sladoled – da mladim olimpijcem povrnete vso izgubljeno energijo!

Vodni tobogani so tudi sicer vznemirljiv dodatek zabavi ob bazenu. Ne glede na to, ali gre za majhen tobogan, ki se pritrdi na rob bazena, ali večji samostoječ napihljiv tobogan, otroci preprosto obožujejo vsakršno drsenje v vodo. Vodni tobogani bodo tako v vaši oazi nore zabave ustvarili element pustolovščine in spodbudili otroke, da izkoristijo svoj čut za avanturo in raziskovanje.

 

In po vseh norih igrah nastopi čas za … vas

Otroci in najstniki bodo po vseh zabavnih igrah in skakanju ter škropljenju zagotovo postali lačni. Medtem ko bodo sami uživali v senci v okusnih poletnih prigrizkih, je čas za vašo sprostitev (in minuto ali dve tišine).

Je kdo rekel, da so vodne blazine primerne samo za morje?

Modne napihljive blazine so barvite, udobne in kot nalašč tudi za poležavanje ob bazenu in v bazenu. Na voljo so v različnih oblikah, velikostih in vzorcih, zato lahko izberete takšne, ki ustrezajo vašim željam vas in dodajo pridih sloga vašemu prostoru ob bazenu. In ko se zasluženega sproščanja naveličate (vemo, ta bo težka), jih lahko uporabite celo za podlago za sedenje za otroke, ki si želijo odpočiti od vodnih iger, le da v tem primeru ne pozabite poskrbeti za varno podlago pod blazino.

Sicer pa so napihljive blazine, modne ali tradicionalne, vsestranske in zabavne. Uporabite jih lahko za sproščanje v bazenu, kot mehko blazino za pristajanje med vodnimi tobogani ali celo kot dodatno oporo pri vodnih igrah. Blazine so lahke, enostavne za napihovanje in zelo prenosne, zato jih lahko uporabljate tako med dopustom na morju kot v preostanku dolgega poletja ob domačem bazenu.

S 5 najboljšimi otroškimi vodnimi igrami in potrebno opremo bodo vaši otroci preživeli poletje, polno veselja, smeha in neskončnih ur zabave v vodi. Zato zgrabite maske in plavalna očala, postavite montažni bazen in ustvarite spomine, ki bodo trajali vse življenje!