Kako izbrati masažni bazen Lay-Z-Spa®

Vaš vodič pred nakupom

Ob misli na zimske mesece sami najbrž najprej pomislite na vklop toplotne črpalke, jutranje odmrzovanje zaledenelih avtomobilskih stekel in drag nakup nove bunde za vse družinske člane.


No, mi pri Bestwayu recimo ne pomislimo na nič od navedenega. Pomislimo pa na masažni bazen in na tisoče vodnih mehurčkov. Na sproščanje v prijetno topli vodi in srkanje penine zvečer. Na ogled božičnega filma v kopalkah, v objemu brbotajoče vode na domači terasi. Ja, zime so lahko tudi krasne! Sploh, če imaš doma masažni bazen!

Kako izbrati pravi masažni bazen?

Imamo dobro novico! Pri izbiri masažnega bazena Bestway resnično in prav zares ne morete zgrešiti. Zakaj? Ker boste vse največje prednosti našli pri vseh, ki so v ponudbi. To pomeni, da vam ostane le še dvoje: razmislek o svojih posebnih željah in to, da jih izpolnite (a za slednje v resnici poskrbi kar masažni bazen sam).

Preverimo torej najprej najpomembnejše – prednosti, s katerimi se ponašajo vsi masažni bazeni Lay-Z-Spa znamke Bestway:

  • Freeze Shield™ oziroma patentirana tehnologija je tehnologija, ki omogoča uporabo masažnega bazena pozimi. Segrevanje vode bo sprožila, ko zunanja temperatura pade pod 6 ˚C, in ga ustavila pri 10 ˚C, s čimer bo hkrati preprečila zamrzovanje vode. Dragocena pomoč, brez katere pozimi ne gre.
  • S sistemom za odkrivanje napak ozemljitve ste lahko med kopanjem povsem brezskrbni – za varnost je poskrbel Bestway.
  • Večnamenska črpalka z digitalno nadzorno ploščo z gumbi na mehek dotik in integriranim sistemom filtracije vključuje držala za pijače in je dostopna iz notranjosti bazena. Še v brisačo se vam ne bo treba oviti!
  • Hitrost grelnega sistema: 1,5–2 °C/h. Izvrstna hitrost segrevanja, ko jo najbolj potrebujete!
  • Najvišja temperatura vode: 40 °C. Ker bi bilo več kot 40 stopinj preveč še za najbolj zmrznjene pripadnice nežnejšega spola!
  • Grelni sistem s funkcijo varčevanje energije bo poskrbel za vašo denarnico, časovnik pa za vaše udobje. Vklopite ga lahko s časovnim zamikom in tako še dodatno privarčujete pri porabi. Upoštevajte le, da se s funkcijo, s katero boste stopili v korak s časom, ponašajo le najnovejši modeli.

 

Dobro razmislite o svojih željah

Tudi če masažni bazen kupujete prvič in še niste prepričani, kaj za vas in vašo družino predstavlja največjo prednost, ste s tem vodičem v varnih rokah. V nadaljevanju vas namreč čaka jasen in kratek pregled najpomembnejših lastnosti masažnih bazenov Bestway, med katerimi boste hitro našli tiste, ki bi jih sami postavili na prvo mesto.

Z njim boste do konca članka točno vedeli, kaj bo v vaše hladne novembrske in februarske dni prineslo toplino in romantiko ali v junijske in avgustovske tako želeno zabavo in sprostitev. Masažnega bazena vam namreč ne bo treba pospraviti ne pred poletjem in ne pred zimo. Da je jacuzzi s svojimi toplimi mehurčki vaš najboljši zimski prijatelj pa sicer že veste, kajne?

#1 – IZBERITE: material

Na vrsti je vaša prva odločitev: izbrati morate med materialoma Drop Stitch in DuraPlus™.

Drop Stitch je material, ki se uporablja tudi za izdelavo ultra lahkih letal in nekaterih plovil, saj zagotavlja neverjetno trdnost ter trpežnost. Ker so stene takšnega bazena nekoliko tanjše, lahko izkoristite več uporabne površine, zaradi neverjetne trpežnosti pa je primeren tudi za vse družine s hišnimi ljubljenčki.

DuraPlus™ material ima obliko 3-plastne poliestrske mreže, ki zagotavlja izjemno stabilnost konstrukcije. Odporen je proti udarcem in predrtju ter zagotavlja zaščito pred UV-sevanjem. Z njim bo masažni bazen ohranil enako obliko, ne glede na to, kolikokrat ga napihnete in izpihnete. V primerjavi s PVC-jem je 3-slojni material DuraPlus™ za kar 33 % odpornejši proti trganju in za 56 % odpornejši proti raztezanju. Je veliko udobnejši in se prilagaja telesu.

#2 – IZBERITE: masažni sistem

Ko izbirate masažni sistem, v resnici izbirate način izpuščanja mehurčkov.

Osnovo predstavlja sistem Airjet™, pri katerem vroči mehurčki prihajajo iz spodnjega dela stene. Če vam to ne zadostuje, razmislite o sistemu AirJet Plus™, ki mehurčke spušča tako iz stene kot tudi iz sredine dna masažnega bazena, s čimer ves bazen preplavi z mehkimi mehurčki in celo zmasira vaše noge! Za najzahtevnejše je tu še sistem HydroJet Pro™, katerega hidrodinamične šobe brizgajo močne curke vode, ki so kot nalašč za hidroterapijo, njihovo moč in smer pa lahko celo prilagodite.

Ker je vrsta sistema navedena v samem imenu izdelkov, bo izbira hitra, ko se enkrat odločite, česa točno si želite. Pod zavihkom Tehnične lastnosti najdete vse informacije o želenem masažnem bazenu.

Preverimo v praksi. Za lažji začetek brskanja: lastnosti sistema Airjet™ najdete recimo pod zavihkom Tehnične lastnosti masažnega bazena (jacuzzija) Lay-Z-Spa® Zurich AirJet™, lastnosti sistema Airjet Plus™ pa pod tehničnimi lastnostmi masažnega bazena (jacuzzija) Lay-Z-Spa® Vancouver Airjet Plus™.

Še dobronameren nasvet poznavalcev in uporabnikov bazenov Bestway: pred nakupom preverite tudi skico in dimenzije postavljenega izbranega masažnega bazena ter črpalke, predvsem – ali imate za slednjo dovolj prostora.

#3 – IZBERITE: število šob

Število šob je za nekatere naše uporabnike najpomembnejši vidik izbire masažnega bazena. Njihovo število najdete pri vsakem opisu masažnega bazena.

Če boste izbrali masažni bazen (jacuzzi) Lay-Z-Spa® Dominica HydroJet™, vas bodo recimo po napornem dnevu razvajale kar 4 vodne šobe in 140 zračnih šob (iz njih uhajajo curki vode). Vaša prezebla stopala lahko zmasira tudi 10 vodnih in neverjetnih 180 zračnih šob, če boste v svojo spletno nakupovalno košarico dodali masažni bazen masažni bazen (jacuzzi) Lay-Z-Spa® San Francisco HydroJet Pro™.

 

#4 – IZBERITE: število oseb

Izbirate lahko med napihljivimi jacuzziji za vse od dve do osem oseb, zato dobro razmislite, kakšen masažni bazen bi bil najboljši za vaše potrebe.

V vsakem napihljivem masažnem bazenu Bestway je prostora za najmanj dve osebi, medtem ko se lahko v napihljivem masažnem bazenu Lay-Z-Spa® Grenada AirJet™ sprošča do kar osem oseb!

 

#5 – IZBERITE: obliko

So vam bolj všeč okrogli masažni bazeni, kot je masažni bazen (jacuzzi) Lay-Z-Spa® Palm Springs AirJet™, v katerem je prostora za do 6 ljudi?

Ali pa je morda vašo pozornost ukradel pravokotni masažni bazen (jacuzzi) Lay-Z-Spa® Maldives HydroJet Pro™? Prednost slednjega sta vsekakor dve LED podvodni luči, ki ustvarita nepozabno vzdušje, in zračna masaža s 180 šobami na celotnem obodu dna bazena, ki lahko deluje ločeno ali skupaj z 8 šobami za vodno masažo.

Je morda popolna izbira za vas ovalni masažni bazen, kot je na primer Lay-Z-Spa® Mauritius AirJet™ z notranjo površino impozantnih 220 cm, kar je več kot dovolj za čofotanje do sedem oseb? Izbiro prepuščamo vam.

 

#6 – IZBERITE: druge funkcije

Svoj masažni bazen lahko povežete tudi z Wi-Fijem – jacuzzi, kot je Lay-Z-Spa® San Francisco HydroJet Pro™, lahko recimo upravljate s svojo pametno napravo prek aplikacije Bestway Smart Hub™. Aplikacija vam omogoča, da nastavite svoj masažni bazen na popolno temperaturo, aktivirate časovnik za varčevanje z energijo (omogoča vam nastavitev ure vklopa in števila ur), zaženete vodni filter in upravljate masažni sistem HydroJet Pro – vse to v objemu tople vode in brbotajočih mehurčkov. Kako preprosto in priročno, mar ne?

Dodatki, ki užitek dvignejo v višave

Kot da masažni bazeni že tako ali tako ne bi prinašali vso sprostitev in uživanje tega sveta, jim lahko dodate še raznoliko dodatno opremo, recimo:

  • LED-lučke, ki ustvarijo posebno vzdušje

Vsi vemo, kako zelo lahko osvetlitev vpliva na naše razpoloženje. Nežna osvetlitev popolno nadgradi romantično vzdušje čarobnega večera v dvoje, močne barve pa bodo vsako druženje v bazenu spremenile v zabavo.

  • Dodatki, ki povečajo stopnjo udobja

Vzglavnik za masažni bazen – ergonomsko zasnovan in 100-% vodoodporen vzglavnik zagotavlja podporo za glavo in vrat med popolnim spa tretmajem. Odlično se prilega stenam (zidovom) masažnega bazena in se enostavno očisti z mehko krpico.

Držala za pijačo za masažne bazene – za še več sprostitve v lastnem masažnem bazenu vedoč, da vam ne bo več treba izstopiti iz bazena in se posušiti, ko si boste zaželeli pijačo ali prigrizek! Enostavno se namestijo na kateri koli del bočne stene katerega koli modela napihljivega masažnega bazena Lay-Z-Spa® (razen Helsinki in Vancouver).

Zaščitna streha za masažne bazene – vodoodporna streha z okni in UV-zaščitnim premazom je primerna za zaščito pred vetrom in soncem ter trenutke, ko si zaželite malo zasebnosti pred pogledi radovednih sosedov. Namesti se enostavno s pomočjo odstranljive zatezne vrvi, ki vas ščiti, in vaši osebni oazi miru hkrati doda kanček luksuza.

Vse navedene dodatke in še več lahko izberete kot dodatno opremo že med nakupom masažnega bazena. Še pred dodajanjem izdelkov v nakupovalno košarico pa preverite, kaj že vsebuje njegov paket – morda so vaši najljubši dodatki vanj že vključeni!

In ne pozabite: vsak paket že vsebuje masažni bazen, notranji napihljiv pokrov, zunanje pokrivalo z zaponkami, večfunkcijsko črpalko in filtrski vložek.

Čas je za vašo odločitev

Odločitev ob tako pestri izbiri zagotovo ne bo lahka, bo pa vsekakor zabavna. A če je informacij preveč in se ne morete odločiti, imamo tudi v tem primeru rešitev.

Da bi vam olajšali izbiro modela ali velikosti bazena, vas vabimo, da se obrnete na Pomoč strankam Bestway – pokličite nas na telefonsko številko 051 60 90 40 ali pošljete e-mail na naslov [email protected] – naši strokovnjaki vam bodo z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja in pomagali z nasvetom ali dodatnimi informacijami.