Kako zakrpati luknjo na napihljivem masažnem bazenu Lay-Z-Spa®?

Napihljivi masažni bazeni Lay-Z-Spa® so narejeni iz odpornih in kakovostnih materialov. Žal se lahko kljub temu kdaj pripeti, da se njihova površina poškoduje, strga ali preluknja. Kaj storiti v takšnem primeru? 

Le brez skrbi! Popravilo luknje na masažnem bazenu je preprosto opravilo, ki mu boste kos tudi vi. Da boste z izzivom opravili brez težav, vam bomo v tem prispevku razložili, katerim korakom morate slediti.

Tudi pri napihljivem masažnem bazenu se lahko včasih pojavi kakšna luknja.

Kako na napihljivem masažnem bazenu najti luknjo?

Če začutimo, da iz stranice našega napihljivega bazena uhaja zrak, moramo seveda najprej najti luknjo ali raztrganino. Svetujemo vam, da svoj bazen Lay-Z-Spa® v ta namen izpraznite in posušite. Nato ga priključite na njegovo črpalko in pritisnite gumb za napihovanje.

Z nekaj potrpežljivosti, preglejte vso površino bazena, tako od znotraj, kot od zunaj. Drsite po njej z dlanjo, da ugotovite, kje pušča zrak. Če je luknja zelo majhna, lahko ta postopek traja malce dlje. A pomembno je,  da luknjo na svojem napihljivem masažnem bazenu najdete in popravite. Uporabite lahko tudi postopek z milnico in krpo. Nanesite milnico na površino bazena in na mestu puščanja se bo izbočil mehurček.

Kako zakrpati luknjo na napihljivem masažnem bazenu?

Ko odkrijemo vir puščanja, lahko sledi popravilo. Vse, kar za ta korak potrebujemo, je samolepljiva PVC zaplata za popravilo, priložena v embalaži vašega masažnega bazena Lay-Z-Spa®.

Dobro je vedeti, da se zaplata nahaja v embalaži vsakega našega masažnega bazena, zato jo shranite in je ne zavrzite, saj lahko vedno pride prav.

Krpanje luknje na masažnem bazenu

Če zaplate za krpanje bazena ne najdete več, ali potrebujete novo, jo lahko tudi kupite.

Ko najdete ali kupite zaplato, se popravilo lahko prične:

  • Očistite površino okoli luknje in se prepričajte, da je dobro posušena.
  • Izrežite PVC krpico v velikosti, primerni obsegu poškodovane površine.
  • Odstranite zaščitni film in krpico s samolepljivim delom namestite na površino, ki jo popravljate.
  • Krpico pritisnite na površino in držite vsaj dve minuti, da se lahko ta res dobro prilepi.
  • Preden svoj masažni bazen Lay-Z-Spa® po popravilu ponovno napihnete, počakajte vsaj 30 minut. Ta čas bo omogočil lepilu, da deluje in krpico trdno pritrdi.

Ko boš boste končali z vsemi koraki za popravilo luknje na napihljivem masažnem bazenu, ga lahko ponovno napihnete in napolnite - za popoln užitek v kopeli med mehurčki.

Preden končamo, bomo posvetili posebno pozornost postopku za popravilo luknje v napihljivem pokrovu tvojega segretega bazena.

Če sta platno ali pokrov vašega masažnega bazena po več letih uporabe zelo poškodovana, ne skrbite! V posebnem razdelku >> rezervni deli lahko najdete rezervno platno ali pokrov za svoj masažni bazen.

Na našem blogu si med drugim lahko preberete tudi kako poteka čiščenje filtra vašega masažnega bazena in postopek za odpravljanje napak na črpalki.