slo hrv
Podpora
Telefon 051 609 040 Email [email protected]
Pomoč pri nakupu

Ne najdete ključne informacije in imate še vedno odprta vprašanja? Pišite nam ali nas pokličite. Vedno smo vam na voljo.

Sesalci in seti za vzdrževanje bazenov

Bazenska tehnika je prav tako pomembna kakor sam bazen. Ko pripravite vse potrebno za vaš poletni raj osvežitve na vrtu, se morate vprašati tudi kako bo potekalo čiščenje bazena. Poleg kemikalij, ki jih boste uporabljali za zatiranje rasti alg, morate imeti vsaj nekaj osnovne opreme za vzdrževanje bazenov in v veliko primerih sesalec za bazen ni dovolj ali pa ni prvi pripomoček, ki ga potrebujete.

 

Izbira bazenske opreme glede na okolico

Pri izbiri opreme imate nekaj različnih možnosti, a še preden se pričnete spraševati kateri bazenski sesalci so na voljo in s katerim sesalcem za bazen boste skrbeli za čistočo, si morate vzeti trenutek, da na okolico svoje hiše pogledate z drugačnimi očmi. Zanima naj vas koliko je v okolici dreves ali drugega višjega rastja, kako pogosto piha veter in če je področje takšno, da veter prenaša veliko delcev po zraku, pa tudi recimo, če imate na tleh veliko drobnih delcev (recimo mivke ali zemlje), ki bi jih kopalci lahko prenašali s sabo v vodo.

 

Je bazenski sesalnik vse, kar potrebujem

Sesalec za bazen je prva in najbolj očitna izbira, ampak če ste na področju, kjer iz dreves pada veliko listja, je smiselno imeti mrežico za posnemanje večjih delcev iz površine vode (ročni skimmer), da tako lahko morebitno večjo nesnago ali recimo žuželko, ki pade v vodo, takoj odstranite iz vode, kar med kopanjem. Sesalniki za bazene so odličen pripomoček za temeljito čiščenje, ampak največ je takih, ki jih je treba priklopiti na filtrirni sistem, ta pa naj se ne bi uporabljal med samim kopanjem. Baterijski sesalec za bazen je hitra in praktična rešitev, ampak ta vam ne bo prišel prav na večjih površinah in globinah, zato je mrežica na dolgem drogu, pa čeprav tako preprosta stvar, nepogrešljiva. Prav tako preprost, poceni in izjemno učinkovit pripomoček, ki je izjemno priljubljen je skimer ali posnemovalec plavajoče vodne umazanije. Avtomatski sesalniki za bazene samodejno pobirajo nesnago iz dna bazena, skimmer, ki ga priklopite na odvod, pa preko črpalke sesa umazanijo s površja vode.

 

Napredne možnosti za čiščenje bazena

Že nekaj let se na trgu dobijo tudi podvodni sesalci za bazen, ki so nekaj posebnega. Priklopimo jih na filtrirni sistem in se kar samodejno po inerciji vleka črpalke pomikajo po dnu bazena in sesajo nesnago. Najbolj napredna različica pa je robotski sesalnik za bazen, ki izgleda kot podvodni avtomobilček. Spustimo ga vodo in pustimo, da se vozi po bazenu in sesa dno. Ko je delo opravil, ga s kavljem odstranimo iz bazena, izpraznimo posodo za nesnago in je že pripravljen na ponovno uporabo. Vzdrževanje bazena je lahko povsem prijetno opravilo, če imamo ustrezen bazenski sesalec in drugo opremo. Če ne veste točno kateri kos opreme je najbolj primeren za vas, nas lahko vprašate, z veseljem vam bomo svetovali. Veliko naših strank si najprej priskrbi osnovni set za vzdrževanje bazena, ki običajno vsebuje mrežico in skimmer, po nekaj tednih uporabe, ko se malo spoznajo z izdelkom, pa se odločijo za podvodni sesalec za bazen ali pa ročni sesalnik bazena, če želijo sami upravljati s sesalnikom in morebiti počistiti malo tudi stene bazena, kjer se lahko izjemoma tudi zadržijo kakšni delci.

Izdelkov  1  -  12  od  16 
na stran
Izdelkov  1  -  12  od  16