Sesalci in seti za vzdrževanje bazenov

Sesalci in seti za vzdrževanje bazenov

Bazenska tehnika je prav tako pomembna kakor sam bazen. Ko pripravite vse potrebno za vaš poletni raj osvežitve na vrtu, se morate vprašati tudi kako boste vzdrževali čistost in neoporečnost vode. Poleg kemikalij, ki jih boste uporabljali za zatiranje rasti alg, morate imeti vsaj nekaj osnovne opreme za vzdrževanje bazenov. Imate nekaj različnih možnosti, a še preden se pričnete spraševati katera ali katere so najbolj primerne za vaš primer, si morate vzeti trenutek, da na okolico svoje hiše pogledate z drugačnimi očmi. Zanima naj vas koliko je v okolici dreves ali drugega višjega rastja, kako pogosto piha veter in če je področje takšno, da veter prenaša veliko delcev po zraku, pa tudi recimo, če imate na tleh veliko drobnih delcev (recimo mivke ali zemlje), ki bi jih kopalci lahko prenašali s sabo v vodo.
Sesalec za bazen je prva in najbolj očitna izbira, ampak če ste na področju, kjer iz dreves pada veliko listja, je smiselno imeti mrežico za posnemanje večjih delcev iz površine vode, da tako lahko morebitno večjo nesnago ali recimo žuželko, ki pade v vodo, takoj odstranite iz vode, kar med kopanjem. Sesalci za bazene so odličen pripomoček za temeljito čiščenje, ampak največ je takih, ki jih treba priklopiti na filtrirni sistem, ta pa naj se ne bi uporabljal med samim kopanjem. Hitra rešitev je tudi baterijski sesalec za bazen, ampak ta vam ne bo prišel prav na večjih površinah in globinah, zato je mrežica na dolgem drogu, pa čeprav tako preprosta stvar, nepogrešljiva. Prav tako preprost, poceni in izjemno učinkovit pripomoček, ki je izjemno priljubljen je skimer ali posnemovalec plavajoče vodne umazanije, ki ga priklopite na odvod in tako črpalka črpa vodo (in z njo umazanijo) iz površja vode, ne pa iz stene.

Že nekaj let se na trgu dobijo tudi podvodni sesalci za bazen, ki so nekaj posebnega. Priklopimo jih na filtrirni sistem in se kar samodejno po inerciji vleka črpalke pomikajo po dnu bazena in sesajo nesnago. Najbolj napredna različica pa je robotski sesalnik za bazen, ki izgleda kot podvodni avtomobilček. Spustimo ga vodo in pustimo, da se vozi po bazenu in sesa dno. Ko je delo opravil, ga s kavljem odstranimo iz bazena, izpraznimo posodo za nesnago in je že pripravljen na ponovno uporabo. Vzdrževanje bazena je lahko povsem prijetno opravilo, če imamo ustrezno opremo. Če ne veste točno kateri kos opreme je najbolj primeren za vas, nas lahko vprašate, z veseljem vam bomo svetovali. Veliko naših strank si najprej nabavi osnovni set za vzdrževanje bazena, ki običajno vsebuje mrežico in skimmer, po nekaj tednih uporabe, ko se malo spoznajo z izdelkom, pa se odločijo za podvodni sesalec za bazen, v primeru, da gre za velike površine ali pa ročni sesalnik bazena, če želijo sami upravljati s sesalnikom in morebiti počistiti malo tudi stene bazena, kjer se lahko izjemoma tudi zadržijo kakšni delci.

Nastavi padajočo smer
Prikaži kot Mreža Seznam

Artikli 1-12 od 17

Stran
na stran

Are Your Sure?

Exit