Sesalci in seti za vzdrževanje bazenov

Sesalci in seti za vzdrževanje bazenov

Bazenska tehnika je prav tako pomembna kakor sam bazen. Ko pripravite vse potrebno za vaš poletni raj osvežitve na vrtu, se morate vprašati tudi kako bo potekalo čiščenje bazena. Poleg kemikalij, ki jih boste uporabljali za zatiranje rasti alg, morate imeti vsaj nekaj osnovne opreme za vzdrževanje bazenov in v veliko primerih sesalec za bazen ni dovolj ali pa ni prvi pripomoček, ki ga potrebujete.

Izbira bazenske opreme glede na okolico

Pri izbiri opreme imate nekaj različnih možnosti, a še preden se pričnete spraševati kateri bazenski sesalci so na voljo in s katerim sesalcem za bazen boste skrbeli za čistočo, si morate vzeti trenutek, da na okolico svoje hiše pogledate z drugačnimi očmi. Zanima naj vas koliko je v okolici dreves ali drugega višjega rastja, kako pogosto piha veter in če je področje takšno, da veter prenaša veliko delcev po zraku, pa tudi recimo, če imate na tleh veliko drobnih delcev (recimo mivke ali zemlje), ki bi jih kopalci lahko prenašali s sabo v vodo.

Je bazenski sesalnik vse, kar potrebujem

Sesalec za bazen je prva in najbolj očitna izbira, ampak če ste na področju, kjer iz dreves pada veliko listja, je smiselno imeti mrežico za posnemanje večjih delcev iz površine vode (ročni skimmer), da tako lahko morebitno večjo nesnago ali recimo žuželko, ki pade v vodo, takoj odstranite iz vode, kar med kopanjem. Sesalniki za bazene so odličen pripomoček za temeljito čiščenje, ampak največ je takih, ki jih je treba priklopiti na filtrirni sistem, ta pa naj se ne bi uporabljal med samim kopanjem. Baterijski sesalec za bazen je hitra in praktična rešitev, ampak ta vam ne bo prišel prav na večjih površinah in globinah, zato je mrežica na dolgem drogu, pa čeprav tako preprosta stvar, nepogrešljiva. Prav tako preprost, poceni in izjemno učinkovit pripomoček, ki je izjemno priljubljen je skimer ali posnemovalec plavajoče vodne umazanije. Avtomatski sesalniki za bazene samodejno pobirajo nesnago iz dna bazena, skimmer, ki ga priklopite na odvod, pa preko črpalke sesa umazanijo s površja vode.

Napredne možnosti za čiščenje bazena

Že nekaj let se na trgu dobijo tudi podvodni sesalci za bazen, ki so nekaj posebnega. Priklopimo jih na filtrirni sistem in se kar samodejno po inerciji vleka črpalke pomikajo po dnu bazena in sesajo nesnago. Najbolj napredna različica pa je robotski sesalnik za bazen, ki izgleda kot podvodni avtomobilček. Spustimo ga vodo in pustimo, da se vozi po bazenu in sesa dno. Ko je delo opravil, ga s kavljem odstranimo iz bazena, izpraznimo posodo za nesnago in je že pripravljen na ponovno uporabo. Vzdrževanje bazena je lahko povsem prijetno opravilo, če imamo ustrezen bazenski sesalec in drugo opremo. Če ne veste točno kateri kos opreme je najbolj primeren za vas, nas lahko vprašate, z veseljem vam bomo svetovali. Veliko naših strank si najprej nabavi osnovni set za vzdrževanje bazena, ki običajno vsebuje mrežico in skimmer, po nekaj tednih uporabe, ko se malo spoznajo z izdelkom, pa se odločijo za podvodni sesalec za bazen ali pa ročni sesalnik bazena, če želijo sami upravljati s sesalnikom in morebiti počistiti malo tudi stene bazena, kjer se lahko izjemoma tudi zadržijo kakšni delci.

Nastavi padajočo smer
Prikaži kot Mreža Seznam

Artikli 1-12 od 23

Stran
na stran
 1. -30%
  Sesalec za bazen AquaCrawl

  #58212

  Akcijska cena 55,99 € Redna cena 79,99 €
  Dodaj v primerjavo
 2. -30%
  Avtomatski čistilec bazenov AquaSweeper

  #58628

  Akcijska cena 104,99 € Redna cena 149,99 €
  Dodaj v primerjavo
 3. -20%
  Flowclear sesalnik listov AquaSuction

  #58657

  Akcijska cena 36,79 € Redna cena 45,99 €
  Dodaj v primerjavo
 4. -20%
  Top izbira
  Avtomatski robotski sesalec za bazen Aquatronix

  #58482

  Akcijska cena 399,99 € Redna cena 499,99 €
  Dodaj v primerjavo
 5. -20%
  Flowclear baterijski sesalnik za bazen AquaTech

  #58648

  Akcijska cena 63,99 € Redna cena 79,99 €
  Dodaj v primerjavo
 6. -30%
  Komplet za čiščenje in vzdrževanje bazena AquaClean

  #58234

  Akcijska cena 62,99 € Redna cena 89,99 €
  Dodaj v primerjavo
 7. -20%
  Flowclear polnilni sesalnik za bazen AquaSurge

  #58649

  Akcijska cena 111,99 € Redna cena 139,99 €
  Dodaj v primerjavo
 8. -30%
  Komplet pripomočkov za čiščenje in vzdrževanje bazena Deluxe

  #58237

  Akcijska cena 97,99 € Redna cena 139,99 €
  Dodaj v primerjavo
 9. -20%
  Mrežica za čiščenje vode v bazenu AquaScoop™

  #58635

  Akcijska cena 15,99 € Redna cena 19,99 €
  Dodaj v primerjavo
 10. -20%
  Krtača za čiščenje bazena Flowclear™ AquaBroom™ Deluxe

  #58658

  Akcijska cena 26,39 € Redna cena 32,99 €
  Dodaj v primerjavo
 11. -20%
  Mrežica za pobiranje listja Flowclear AquaRake™ Deluxe

  #58661

  Akcijska cena 27,99 € Redna cena 34,99 €
  Dodaj v primerjavo