drop stich material

Da bi napihljivo sup desko, masažni bazen, čoln oziroma del čolna ali pa kateri drug specifičen izdelek napihnili do trdnosti kamna, nato iz njega izpustili zrak in ga enostavno zložili in pospravili, se je še nedavno zdelo nemogoče. Po zaslugi tehnologije šivanja »drop stitch« je zdaj mogoče prav to.

Tehnologija »drop stitch« (padajoči šiv) daje napihljivim produktom neverjetno trdnost, zato so izdelki, pri katerih je uporabljena ta tehnologija, kljub majhni površini in izjemni lahkosti, sposobni prenesti velike sile in obremenitve.

DOKAZ STRUKTURNE VZDRŽLJIVOSTI MATERIALA

Gre za tehnologijo spajanja materiala, ki je na trgu revolucionarna, saj omogoča napihljivim izdelkom, da ohranijo obliko, kljub temu da so napihnjeni pod visokim pritiskom, in sicer po zaslugi na

tisoče drobnih visečih niti iz poliestra, ki površini povežejo skupaj v trden in izjemno vzdržljiv izdelek.

Ko izdelka ne potrebujemo več, iz njega preprosto izpustimo zrak in ga praktično pospravimo.

VSESTRANSKOST MATERIALA "DROP STITCH"

"Drop stitch" material pri napihljivih masažnih bazenih

Zaradi vsestranskosti se tehnologija »drop stitch« uporablja na zelo različnih področjih; kjerkoli obstaja potreba po kombinaciji strukturne trdnosti, lahkosti, vzdržljivosti in prožnosti pri praznjenju.

"Drop stitch" material pri napihljivih deskah za supanje

Napihljive sup deske stoječe veslanje, ki uporabljajo tehnologijo »drop stitch«, počasi premagujejo trde deske po popularnosti, saj jih vsak dan znova z lahkoto napihnemo in nato pospravimo, poleg tega pa so tudi veliko bolj odporne na poškodbe od trdnih predhodnikov.

Različne vrste in oblike supov.

 

Še več različnih uporabnih izdelkov iz materiala "Drop stitch"

»Drop stitch« se ne uporablja le pri proizvodnji napihljivih masažnih bazenov in napihljivih supov, marveč tudi za drugačne napihljive izdelke, recimo telovadne podloge za različne oblike vadbe,

pomožne pomole,

za dna gumenjakov

in celo v letalski industriji!

KAKO POTEKA PROCES ŠIVANJA S TEHNOLOGIJO »DROP STITCH«?


V osnovi je pri šivanju s tehnologijo »drop stitch« izdelek sestavljen iz treh komponent; zgornje in spodnje ploskve, ki sta praviloma iz več plasti, in poliestrskih nitk. Poseben postopek šivanja poteka tako, da zgornjo in spodnjo plast (običajno PVC-materiala) združimo s številnimi poliestrskimi nitkami, ki jih ustvari do 400 igelnih glav. Vsaka izmed glav nit vleče med obema kosoma materiala in ju v enakomerni razdalji povezuje v močno enoto. Stroji, ki šivajo plasti skupaj, so res nekaj posebnega, saj že samo sprememba razdalje med plastema in menjava šivalnih igel traja več tednov.

Natančnost pri razporejanju šivov ni sama sebi namen. Če naj material prenese visoke sile, ki nastajajo pri napihovanju izdelka pod visokim tlakom, morajo biti sile, ki držijo materiale skupaj, izenačene. Le tako lahko izdelek zagotavlja trdnost in izjemno odpornost na zunanje vplive.

Upamo, da smo zadovoljivo odgovorili na vaša vprašanja v zvezi s tehnologijo in materiali »drop stitch«. Če vas zanimajo izdelki s to tehnologijo, obiščite spletno stran Bestway.si in si oglejte napihljive sup deske in masažne bazene iz ponudbe, ki se ponašajo s to tehnologijo, ter gumenjake Hydro-Force, ki imajo dno narejeno z materialom »drop stitch«. Ta zagotavlja potrebno trdnost in stabilnost, da se lahko v čolnu svobodno in varno vzravnano gibljemo.