postavljanje masažnega bazena

Ste pravkar kupili napihljivi masažni bazen Lay-Z-Spa® in bi ga radi čim prej namestili ter kar takoj preizkusili blagodejen učinek dobre masažne kopeli? V tem prispevku vam bomo razložili, kako na popolnoma preprost način montirati svoj novi napihljivi masažni bazen. Sledite našim navodilom in si olajšajte delo!

Pred postavitvijo montažnega bazena

Najprej iz embalaže vzemite vse sestavne dele in jih na urejen način razporedite pred seboj. Tako boste v vsaki fazi montaž takoj imeli na voljo vse, kar boste potrebovali za naslednji korak.

Nato sledi postavljanje vašega novega masažnega bazena.

Napihovanje masažnega bazena Čay-Z Spa Hawaii.

Izbor površine, na katero boste postavili masažni bazen 

Poiščite dovolj široko, ravno in enakomerno površino, na kateri boste brez zapletov postavili svoj novi napihljivi masažni bazen. Preden pričnete nameščati bazen, se prepričajte, da izbrana površina ni nagnjena in da na njej ni smeti ali drugih predmetov, ki lahko poškodujejo dno bazena (na primer kamenčki ali ostre vejice). 

Prepričajte se, da lahko izbrano mesto zdrži težo masažnega bazena, ki je poln vode in v katerem so vsi predvideni uporabniki. Če ne veste natančno, kakšne so dejanske dimenzije napihljivih masažnih bazenov Lay-Z-Spa® ter kolikšno težo prenese posamezni model, obiščite stran s tehničnimi specifikacijami željenega modela.

Sproščanje v masažnem bazenu Lay-Z Spa Ibiza.

Če ste ob nakupu bazena kupili tudi zaščito za dno, jo pred postavitvijo razprostrite in namestite na površino, predvideno za kopanje.

Kako poteka postavitev napihljivega masažnega bazena?

Na zaščiteno dno položite platno napihljivega masažnega bazena in ga raztegnite z rokami. Nato priključite cev črpalke v zračni ventil na zunanji strani bazena.

Bodite pozorni: če ima kupljeni model masažnega bazena ventil za hitro napihovanje/izpihovanje, pred napihovanjem ta ventil preverite in se prepričajte, da ne pušča. Če je ventil privit ohlapno, uporabite primeren ključ, da ga privijete do konca: z eno roko držite zadnji del ventila na notranji strani stene bazena in obračajte ključ v smeri urinega kazalca. Pri tem pazite, da ne stisnete preveč.

Ko je cev za napihovanje priključena na ventil, vtikač črpalke priključite v električno vtičnico in pritisnite na gumb za vklop. Da pričnete z napihovanjem, je dovolj že pritisk na gumb za masažo (tistega s sliko nekaj mehurčkov). Nato počakajte nekaj minut, da se bazen napihne do ustrezne trdnosti.

Ko bo masažni bazen napihnjen, ponovno pritisnite gumb masažnega sistema, da prekinete dotok zraka v bazen, odklopite cev za napihovanje in z zamaškom zaprite zračni ventil.

Pritrjevanje črpalke Lay-Z Spa.

Napihovanje pokrova masažnega bazena

Razširite zunanje pokrivalo in odvijte napihljivi pokrov ter ga pozorno vstavite v notranji del zunanjega pokrivala. V naslednjem koraku, odprite ventil napihljivega pokrova, ga priključite na cev za napihovanje in pritisnite gumb masažnega bazena. Ko bo pokrov napihnjen, odklopite cev in zaprite ventil.

Priključitev črpalke in filtra

Od uspešne postavitve napihljivega masažnega bazena vas po napihovanju loči, priključitev črpalke. Namestite svoj pravkar postavljeni jacuzzi tako, da bodo cevi iz črpalke popolnoma sovpadale z odprtinami na zunanji površini bazena, in jih nato pritrdite na bazen tako, da matice privijete na odprtine na bazenu.

Na notranji navpični strani svojega napihljivega masažnega bazena boste našli dva zamaška; prvi je nameščen nad drugim. Odvijte oba, da jih odstranite, in nato vzemite filtrirni komplet iz embalaže ter ga navijte na nižjo odprtino.

Tako, namestitev vašega novega napihljivega masažnega bazena je končana. Sedaj ga morate le še napolniti z vodo tako, da bo gladina dosegla nivo med napisoma “Min” in “Max”.

Sprostitev kar doma

Upamo, da vam bo ta preprosti vodnik v pomoč pri postavitvi vašega masažnega bazena Lay-Z-Spa®. Če pa imate za nas še kakšno vprašanje, povezano s prvimi koraki po nakupu, so vam naši prijazni svetovalci vedno na voljo. Pišite nam na [email protected] ali nas pokličite na telefonsko številko 051 60 90 40.